"Božić nan gre“
Objavljeno: 11.12.2013.

Pred nama je jedan poseban petak, i to 13. Crikvenica će 13. prosinca 2013. u poslijepodnevnim satima započeti s iščekivanjem za mnoge najljepšega dijela godine - božićnoga razdoblja.                                                       

Na dvjema lokacijama u Crikvenici, u Muzeju Grada Crikvenice i u Osnovnoj školi Zvonka Cara, očekuje nas prigodan i zanimljiv program.

Tako će u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici u 15 sati započeti tradicionalni, 18. po redu, Dječji božićni sajam, koji svake godine privuče veliki broj posjetitelja, a u 16 sati će se održati Božićna predstava.

U 18 će sati u Muzeju Grada Crikvenice početi "Božić po negdanju", blagdansko druženje kojim će posjetiteljima biti prikazani nekadašnji božićni običaji u ovim krajevima. Tako će se na radionici izrađivati starinski božićni ukrasi, poput obojanih češera i zamotanih šarenih bombona za božićno drvce, a bit će prikazana i nekadašnja kuhinja s postavljenim blagdanskim stolom. Pjevat će se stare božićne pjesme, a posadit će se i pšenica te će svatko moći ponijeti svoj primjerak kući, sa željom da naraste što više i predvidi uspješnu sljedeću godinu. Uz kuhano vino, čaj i ukusne baškote, ovo će druženje potrajati do večernjih sati. U programu će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića "Radost", crikveničkih osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora te OŠ Jurja Klovića iz Triblja, zborovi župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetog Antona Padovanskog iz Crikvenice, KUD "Vatroslav Lisinski" Crikvenica, KUD "Jelena" Dramalj, Katedra čakavskog sabora "Kotor", Vinodolke, Društvo Crikveničana, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce" te Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.

Posjetite nas u petak u Crikvenici i uživajte u blagdanskom ozračju prošlosti oživljene riječju, pjesmom, pokretom, mirisom i bojom!

Opustite se i veselite s nama, s radošću Vas očekujemo!

Organizatori: Muzej Grada Crikvenice i Osnovna škola Zvonka Cara

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, GKTD "Murvica" d.o.o., GRAD-ing Crikvenica d.o.o., "Derossi" d.o.o., Hrvatske šume d.o.o., Bukaleta, RiKanal  - IKB Ča skalica.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top