Školski list „Šarko“ OŠ Vladimira Nazora predložen je na državnu razinu natjecanja LiDraNo 2014.
Objavljeno: 17.02.2014.

Školski list „Šarko“ OŠ Vladimira Nazora na natjecanju najuspješnijih literarnih, novinarskih i scenskih radova LiDraNo 2014. odabran je kao jedan od šest najuspješnijih školskih listova Primorsko-goranske županije te je upućen na najvišu razinu natjecanja – državno natjecanje LiDraNo 2014.

Glavna urednica „Šarka“ je učenica sedmog razreda Anja Car koja je već nekoliko godina uključena u novinarsku skupinu koja djeluje na razini izvannastavne aktivnosti u školi, a vodi je profesorica Jasmina Manestar.

„Šarko“ je godišnjak koji pokušava popratiti sva događanja u školi, uspjehe učenika i njihovih mentora, objavljuje najuspješnije literarne i likovne radove, prati realizaciju projekata koji djeluju u školi i još mnogo toga. U list se nastoji uključiti što više različitih novinarskih formi, tako da su zastupljene vijesti, foto-vijesti, reportaže, ankete i intervjui. Novinarsku skupinu čini dvadesetak učenika koji marljivo tijekom čitave godine skupljaju materijale za školski list te ih objavljuju uvijek u sklopu proslave Dana škole.

Što više djece pokušava se već u nižim razredima animirati za rad u projektu objavljivanja školskog lista tako da u stvaranju već nekoliko godina sudjeluju i Mali novinari, učenici nižih razreda pod vodstvom svojih učiteljica. Uredništvo „Šarka“ blisko surađuje i s učenicima Likovne radionice koji likovno uređuju list svojim najuspješnijim radovima, a za fotografiranje zaduženi su članovi Foto skupine škole. U školski list uloženo je izuzetno puno truda stoga je ovaj uspjeh s radošću dočekan u školi, a najviše je razveselio članove novinarske skupine koji sada posebno motivirani pripremaju već sljedeći broj školskoga lista.