Završetak Maškara 2014...
Objavljeno: 03.03.2014.

Bliži se kraj još jednih Maškara na Rivijeri Crikvenica. Gradski ključ će biti vraćen gradonačelniku Grada Crikvenice Damiru Rukavini. Dani maškaranih zabava će biti iza nas, a maske će pričekati sljedeću zimu, kako bi ponovno zasjele na vladarski tron i ugrijale srca svojih malih i velikih obožavatelja.

"Mesopusni utorak", 4. ožujka, će se u Selcu održati tradicionalna mlaća slame, jedinstveni običaj u našim krajevima. U poslijepodnevnim satima selačka mantinjada ide na Brdo, gdje ih čekaju mlatačice, žene s grabljama, žene u svečanim i radnim narodnim nošnjama s baškotima i kavom. Povorka ide prema centru mjesta, a u 16 sati započinje mlaća - mlatačice mlate i zapale slamu, a dok se plešu dva tradicionalna plesa, Hrvacki i Kolunati, Selčani sa zebnjom promatraju na koju stranu odlazi dim. Vjeruje se da ukoliko ode prema moru, godina će donijeti više ribe, a ako pak povuče prema kopnu, bolje će roditi zemlja. U 21h u će se u Domu prosvjete u Selcu održati posljednja ovogodišnja maškarana zabava uz grupu "Fortunal".

Na Čistu srijedu, 5. veljače, će se u svim mjestima Rivijere Crikvenica u centru Crikvenice okončati maškare i presuditi mesopustu, krivcu za sva zla i poteškoće u 2013. godini. U Crikvenici program započinje u 16 sati čitanjem šentence na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi suđenje i spaljivanje mesopusta, koji će na koncu zaploviti crikveničkim akvatorijem.
U Dramlju će se u 15 sati Dramaljski balarini i mještani okupiti pokraj Doma kulture, nakon čega će se spaliti mesopust.
Mještani Jadranova će poslušati ovogodišnju šentencu u Domu kulture u 17:30 sati, nakon čega će i njihov mesopust biti spaljen.
U Domu prosvjete u Selcu u 16 sati počinje čitanje šentence, a mesopust će se nakon toga paliti na paladi.

Obilježite s nama završetak ovogodišnjih Maškara, nasmijte se stihovima iz šentenci i ispratite ovogodišnje mesopuste!

Veselimo se Vašem dolasku!

Detaljnije informacije se mogu pronaći na internetskim stranicama: www.maskare.net i www.rivieracrikvenica.com.