Izvještaj s Gradskog natjecanja mladeži Hrvatskog Crvenog križa
Objavljeno: 17.03.2014.

 

GDCK Crikvenica je, sukladno kalendaru natjecanja Hrvatskog Crvenog križa, organiziralo 10. Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje se održalo dana 15.03.2014. godine u Srednjoj školi “Dr. Antuna Barca” Crikvenica.

Na natjecanju su nastupile dvije ekipe podmlatka (dvije iz OŠ V. Nazora, Crikvenica ), te tri ekipe mladeži (iz SŠ dr. Antuna Barca, Crikvenica).

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

Pobjednici u kategoriji podmlatka su članovi ekipe “Život je bogatstvo”, a pobjednici u kategoriji mladeži su članovi ekipe “Optimisti”.

Obje ekipe su stekle pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju kojemu će domaćin biti GDCK Crikvenica. Natjecanje će se održati 05.04.2014. godine u Hotelu “Omorika” za područje Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a u organizaciji Društva Crvenog križa PGŽ.