LAG VINODOL organizira predavanje "Višestruka sukladnost u poljoprivredi"
Objavljeno: 03.06.2014.

LAG VINODOL organizira predavanje "Višestruka sukladnost u poljoprivredi" koje će se održati 09.6.2014. u Bribiru, u Vijećnici Općine Vinodolske, s početkom u 18 sati.

 Predavanje će održati Karmen Karlić, dipl. ing. agr. - viša stručna savjetnica (biljno zdravstvo) iz  Savjetodavne službe, a u sklopu informativne kampanje o provedbi  višestuke sukladnosti u poljoprivredi.

 Višestruka sukladnost u poljoprivredi važan je dio posljednje reforme ZPP-a (Zajednička poljoprivredna politika EU-a).  To je načelo i skup propisa kojima se poljoprivrednim proizvođačima jamči pravo na isplatu poticaja, neovisno o tome što i koliko proizvodi – ali samo pod uvjetom da poštuju mjere zaštite prirode i okoliša te zaštite bilja, zdravlja ljudi i životinja. 

Višestruka sukladnost ima niz pravila, koje moraju usvojiti i provoditi poljoprivrednici u obavljanju poljoprivrednih poslova.Obveznici ispunjavanja višestruke sukladnosti su poljoprivrednici, nosioci poljoprivrednog gospodarstva, korisnici izravnih plaćanja i korisnici državne potpore ruralnom razvoju. Smisao ispunjavanja uvjeta višestruke sukladnosti je: 1. zaštita okoliša, 2. zdravlje ljudi, životinja i bilja 3. dobrobit životinja i 4. ostvarivanje prava na potpore u poljoprivredi .

Također, na predavanju dobiti će se informacije o IZOBRAZBI KORISNIKA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA, te o dozvolama koje će korisnici sredstava morati imati.

 Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju predavanju, te ovaj poziv slobodno prosljedite svima za koje mislite da bi bili zainteresirani ..

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top