LAG VINODOL organizira predavanje "Višestruka sukladnost u poljoprivredi"
Objavljeno: 03.06.2014.

LAG VINODOL organizira predavanje "Višestruka sukladnost u poljoprivredi" koje će se održati 09.6.2014. u Bribiru, u Vijećnici Općine Vinodolske, s početkom u 18 sati.

 Predavanje će održati Karmen Karlić, dipl. ing. agr. - viša stručna savjetnica (biljno zdravstvo) iz  Savjetodavne službe, a u sklopu informativne kampanje o provedbi  višestuke sukladnosti u poljoprivredi.

 Višestruka sukladnost u poljoprivredi važan je dio posljednje reforme ZPP-a (Zajednička poljoprivredna politika EU-a).  To je načelo i skup propisa kojima se poljoprivrednim proizvođačima jamči pravo na isplatu poticaja, neovisno o tome što i koliko proizvodi – ali samo pod uvjetom da poštuju mjere zaštite prirode i okoliša te zaštite bilja, zdravlja ljudi i životinja. 

Višestruka sukladnost ima niz pravila, koje moraju usvojiti i provoditi poljoprivrednici u obavljanju poljoprivrednih poslova.Obveznici ispunjavanja višestruke sukladnosti su poljoprivrednici, nosioci poljoprivrednog gospodarstva, korisnici izravnih plaćanja i korisnici državne potpore ruralnom razvoju. Smisao ispunjavanja uvjeta višestruke sukladnosti je: 1. zaštita okoliša, 2. zdravlje ljudi, životinja i bilja 3. dobrobit životinja i 4. ostvarivanje prava na potpore u poljoprivredi .

Također, na predavanju dobiti će se informacije o IZOBRAZBI KORISNIKA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA, te o dozvolama koje će korisnici sredstava morati imati.

 Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju predavanju, te ovaj poziv slobodno prosljedite svima za koje mislite da bi bili zainteresirani ..