ADRIATICA FOLK FEST 2014.
Objavljeno: 18.06.2014.

Trg Stjepana Radića u Crikvenici će u subotu, 21. lipnja, u 21 sat ugostiti brojne hrvatske i europske folkloraše, zaštitnike i promotore kulturne baštine i tradicije. Održat će se Međunarodni folklorni festival "Adriatica Folk Fest", u sklopu kojega će biti prezentirane brojne kulture, narodni običaji, muške i ženske narodne nošnje, pjesme i plesovi. Osim u lipnju, festival će se tijekom ljetne sezone održati u Crikvenici i Novom Vinodolskom i u srpnju i kolovozu, pa će u njemu moći uživati veliki broj posjetitelja. Tema ovogodišnjega festivala "U Europi s prijateljima".

Zanimljivi i raznoliki izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih instrumenata i preklapanje raznovrsnih običaja na najljepši će način, zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima.

Osim iz Hrvatske, očekuju nas sudionici iz mnogih drugih zemalja, poput Slovenije, Italije, Turske, Poljske, Rusije, Slovačke, Mađarske, Ukrajine i dr.

Organizatori Međunarodnoga folklornog festivala "Adriatica folk fest" su "Kultur-Nik" d.o.o. i kulturna organizacija "Niktus".

Suorganizatori su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Novi Vinodolski.