LAG VINODOL organizira stručno predavanje "PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-20. - MJERA 6. - RAZVOJ POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA I POSLOVANJA" dana 07.7.2014. u Novom Vinodolskom, u gradskoj vijećnici u 19 sati.
Objavljeno: 01.07.2014.

Predavanje će održati stručna konzultantica Gđa. Tatjana Malečić-Pezelj iz Centumpercenta.

 RH donosi Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-20.g koji će sadržavati 16 MJERA koje će biti raspisane kroz natječaje. Ovim predavanjem dajemo naglasak na MJERU 6. u kojoj će se moći kandidirati projekti za bespovratna sredstva i to kroz podmjere:

- 6.1. - potpora mladim poljoprivrednicima (Korisnici osobe starosti do 40 god,  - do 100% bespovratne potpore za projekt - kupnja stoke, materijalne imovine, strojeva, poljopr. zemljišta i sl.)
- 6.2. - Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na OPG-u (korisnici su OPG-ovi - ulaganja u turizam,preradu i  prodaju proizvoda, obrte i zanate,izradu suvenira, tradiciju - potpora do 100%)
- 6.3. - potpora razvoju malih poljopr. gospodarstava (korisnici su mala poljopr. gosp., a ulaganja u materijalnu imovinu, stoku, poljopr. zemljište, strojeve, opremu i sl. - potpora do 100% prihvatljivih troškova)
- 6.4. - Ulaganja u razvoj NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI u ruralnim područjima ( korisnici su gospodarski subjekti, zadruge ; ulaganja u turizam, ulaganja u obnovljive izvore energije, pružanje usluga u ruralnim područjima - IT centri, dječji vrtići, igraonice za djecu, sportsko - rekreativni centri, veterinarske usluge, pružanje usluga opskrbe stanovništva ruralnigh područja, usluga skrbi za starije i nemoćne osobe,... potpora je do 70% prihvatljivih troškova)

 Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju ovom izuzetno korisnom predavanju na kojem će se moći dobiti korisne informacije o mogućnostima iskorištavanja bespovratnih sredstava iz EU fonda za ruralni razvoj.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top