Sretan vikend u Selcu (12. -13. srpnja)
Objavljeno: 09.07.2014.

Ovih nas dana u Selcu čeka posebno društvo. Ruku pod ruku, šarmantnim će primorskim mjestom prošetati tradicija i kulturno-povijesna baština. Za vikend 12. i 13. srpnja 2014. će se na čak četiri lokacije (riva, Polača, Harmica i Tunar) održavati etno festival (Sr)etno Selce.

Zanimljiva priča o tradiciji pretočit će se u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznovrsnih umjetničkih izričaja i domaćih izvornih proizvoda. (Sr)etno će nas Selce uvesti u svijet u kojemu se isprepliće staro i novo i  ispričati uzbudljive priče iz prošlosti, uz obilje pozitivne energije i zabave u romantičnom okruženju uz more.

Čime će nas razveseliti gostoljubivi domaćini i što se sve skriva u (Sr)etnom Selcu?

Sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, prezentacija pripreme autohtonih jela, narodne nošnje i stari narodni običaji, poput pranja rublja na tradicionalan način na izvoru Polača ili mlaće slame, jedinstvenoga običaja na ovim prostorima. Čekaju nas i tradicionalne primorske i brojne druge pjesme i plesovi, glazbeni nastupi i predstave te mnoga druga iznenađenja.

Ljubitelji ukusnih gastro specijaliteta će uživati u degustaciji autohtonih jela s područja Rivijere Crikvenica, poput brodeta od lignji, prženih sardelica, tune u umaku, buzare od dagnji i ribe na roštilju.

U programu će sudjelovati Grupa "Putokazi", Alen Polić, KUD "Neven", Klapa "Kala", KUD "Ferdo Rusan", Neven Barac, Mauro i Mihael, Sastav Trio "Crikvenica", Sastav "Klamaruša", KUD "Zabok", KUD "Zvir", Sastav "Čorgov", Vokalna skupina "Vinodolke", Mantinjada, ŠRK "Oslić" Selce, Boćarski klub "Selce", Jedriličarski klub "Selce", Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Selce, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce".

           

Provedite s nama sretan vikend uz (Sr)etno Selce! Opustite se, zabavite i uživajte u zagrljaju tradicije!

Veselimo Vam se!

Organizator (Sr)etnog Selca je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator LAG "Vinodol".

Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Kvarnerski radio, Internet televizija, Crikvenica Danas.