VELIKO TRODNEVNO SLAVLJE POVODOM 120 GODINA TURIZMA U SELCU
Objavljeno: 30.07.2014.

U kolovozu svake godine Selce slavi turizam. Prisjeća se svoje vrijedne turističke tradicije, i tako već punih pedesetak godina zaredom na isti dan, 4. kolovoza.
Manifestacija se u počecima se zvala Venecijanska noć, a kasnije je preimenovana u Dan turizma, jer se 4. kolovoza davne 1894. otvorilo prvo kupalište u Selcu.
Ove će godine vladati posebno svečano ozračje, jer Selce obilježava čak 120 godina turizma! Slavit će se puna 3 dana, i to od 2. do 4. kolovoza 2014. Očekuje nas bogati program, u kojemu će jednako uživati odrasli i djeca, ljubitelji dobre glazbe i ukusnih specijaliteta.
Krenimo redom. U subotu, 2. kolovoza, program započinje u 19 sati na rivi, gdje će, u sklopu "Primorske noći", brojni izlagači posjetiteljima nuditi izvorne i domaće proizvode te originalne suvenire i rukotvorine.
U 20:15 će na Harmici u centru nastupati puhački orkestar iz Male Subotice u Međimurskoj županiji, a u 21 h će ekipe na rivi kuhati buzaru od dagnji u kotlićima u ugodnom društvu glazbenoga sastava "Klamaruša", koji će nas zabavljati izvodeći tradicionalne primorske i ostale pjesme.

Nedjeljni program započinje u 20 h u galeriji "Stara škola" Selce otvorenjem zanimljive izložbe replika povijesnih brodova izrađenih od šibica. Središnje gastro događanje prigodnoga imena "120 kila lignji za 120 godina turizma" je u 21 h na rivi, a istovremeno će se za ugodno ozračje i zabavu pobrinuti grupa "Dalmatino".

Sam Dan turizma, 4. kolovoza, slavit će se od jutra prema tradicionalnom rasporedu. Tako će u jutarnjim satima, počevši od 10, na rivi u centru Selca domaćini, članovi ribolovnoga društva "Oslić", gostima nuditi besplatnu porciju slasne pržene ribe te čašu domaćega vina, a pjevat će "Trio Crikvenica".

U 20 sati započinje fešta na rivi uz grupu "Aurora". Pola sata kasnije iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove impresivne morske povorke bit će veliki jedrenjak "Paša", što će, uz romantična treptava svjetla ferala i prekrasne boje kojima sunce pozdravlja toplu ljetnu večer, stvoriti nezaboravne slike u akvatoriju Rivijere Crikvenica.

Trodnevna će svečanost završiti ponoćnim vatrometom.

Posjetite šarmantno Selce, proslavite s nama 120 godina turizma! Opustite se na svježem morskom zraku, uživajte u glazbi i guštajte u ukusnim gastro specijalitetima!

Veselimo se Vašem dolasku!

Organizator proslave 120 godina turizma – Dana turizma u Selcu  je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori "Jadran" d.d., Obrt "Mareta", ŠRK "Oslić" Selce, "Turizam budućnosti" d.o.o. i Obrt "Stipe".
Pokrovitelji su Grad Crikvenica, TZ Kvarnera i Županijska lučka uprava Crikvenica.
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Kvarnerski radio, Internet televizija, web portal Crikvenica Danas.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top