VESELO UZ 48. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI
Objavljeno: 20.08.2014.

Bliži se veseli tjedan u Crikvenici. Tjedan u kojemu će se spojiti ljubav prema moru, tradicija i zabava.
Naime, od 23. do 30. kolovoza 2014. će se u Crikvenici održavati 48. Ribarski tjedan, jedna od najstarijih manifestacija, koja se organizira još od 1966. godine.

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine punih tjedan dana imati priliku uživati u mnogim zanimljivim programima, sjajnim glazbenim nastupima (Hari Rončević, Tedi Spalato, Vivien Galetta i Voljen Grbac, Grupa "Trend", Tamburaški sastav "Baruffa"i dr.) te zabavnom programu "Studio 54". Na otvaranju 48. Ribarskoga tjedna, 23. kolovoza, u večernjim će satima crikveničkim akvatorijem zaploviti karavana turističkih brodova "Ribarski tjedan", u sklopu koje će se posjetitelje počastiti besplatnom panoramskom vožnjom.
Domaćini su pripremili i zanimljive radionice pa će odrasli na radionici "Riba ribi grize rep" naučiti pripremati "Crkveniške rupice", izvorno crikveničko jelo od male plave ribe, dok će djeca uživati na likovnoj radionici "Pronađi ribicu". Ribari će nam ispričati zanimljive ribarske priče, naučiti sve o njihovim vještinama i alatima te ćemo se i sami moći okušati u ribarenju u sklopu škole ribolova.
Gurmani će, osim stalne ponude na "Cesti plave ribe", koja jelovnike mnogih restorana na Rivijeri Crikvenica obogaćuje ukusnim specijalitetima od plave ribe, svakoga dana moći uživati u raznim gastro programima. Tako će se tijekom cijeloga tjedna održavati tematske večeri - Fešta od dagnji, Fešta od orade, Fešta od rupica, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od sitne plave ribe i Fešta od lignji. Uz to, brojne vesele ekipe kuhara će u petak, 29. kolovoza, u centru Crikvenice u poslijepodnevnim satima početi marljivo pripremati slastan brudit od lignji u kotlićima. Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, jedriličarske regate krstaša i biciklijade "Panorama Vinodola".

Upoznajte sve čari i ljepote života uz more i otkrijte istinskog gurmana u sebi!...
Posjetite Crikvenicu, dopustite da Vas šarmira tradicija i uživajte na 48. Ribarskome tjednu u Crikvenici!

Organizator 48. Ribarskoga tjedna je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Županijska lučka uprava Crikvenica, "Eko-Murvica" d.o.o., Hyper dizajn, "Pavlomir" d.o.o. i Ožujsko pivo.
Suorganizatori su "Jadran" d.d. Crikvenica, "Krasnica" d.o.o., Muzej Grada Crikvenice, Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić" Crikvenica, PŠRD "Arbun" Crikvenica, JD "Val" Crikvenica, Biciklistički klub "Crikvenica", KUD "Vatroslav Lisinski" Crikvenica i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce".
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, "Izazov" i web portal Crikvenica Danas.