Završetak maškaranih doživljaja na rivijeri Crikvenica
Objavljeno: 16.02.2015.

Bliži se kraj ovogodišnjih Maškara na Rivijeri Crikvenica. Gradski ključ će biti vraćen u prave ruke, a maškare će pričekati sljedeću zimu, kako bi ponovno zavladale gradom i ugrijale srca svojih brojnih malih i velikih obožavatelja.

"Mesopusni utorak", 17. veljače, će se u Selcu održati tradicionalna mlaća slame, poseban običaj u našim krajevima. U poslijepodnevnim satima selačka mantinjada kreće na Brdo, gdje ih čekaju mlatačice, žene s grabljama, žene u svečanim i radnim narodnim nošnjama s baškotima i kavom. Povorka ide prema centru mjesta, a u 16 sati započinje mlaća - mlatačice mlate i zapale slamu, a dok se plešu dva tradicionalna plesa, Hrvacki i Kolunati, mještani sa zanimanjem promatraju na koju stranu odlazi dim. Vjeruje se da, ukoliko ode prema moru, godina će donijeti više ribe, a ako pak povuče prema kopnu, bolje će roditi zemlja. U 21 h u će se u Domu prosvjete u Selcu održati posljednja ovogodišnja maškarana zabava uz grupu "Robert Manestar & Robinzoni".

Na Čistu srijedu, 18. veljače, će se u svim mjestima Rivijere Crikvenica maškare okončati spaljivanjem mesopusta, krivca za sva zla i poteškoće u prethodnoj, 2014. godini.
U Crikvenici program započinje u 16 sati čitanjem šentence na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi suđenje i spaljivanje mesopusta, koji će na koncu tradicionalno zaploviti crikveničkim akvatorijem.
U Dramlju će se u 16 sati Dramaljski balarini i mještani okupiti pokraj Doma kulture, nakon čega će se spaliti mesopust.
Mještani Jadranova će svoga mesopusta također početi ispraćati u 16:30 sati, dok u Domu prosvjete u Selcu u 16 sati počinje čitanje šentence, a mesopust će se nakon toga paliti na paladi.

Obilježite s nama završetak ovogodišnjih Maškara na Rivijeri Crikvenica!

Veselimo se Vašem dolasku!