CIKLUS PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU I EU FONDOVIMA U SREDNJOJ ŠKOLI DR. ANTUNA BARCA
Objavljeno: 10.03.2015.

Grad Crikvenica, u sklopu Programa mjera za poticanje poduzetništva, Mjere 3. „Novi oblici obrazovanja i informiranja u poduzetništvu“ te Programa razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih, nastoji promicati poduzetničko razmišljanje, te u tu svrhu u suradnji s Poduzetničkim centrom „Vinodol“ i Srednjom školom dr. Antuna Barca pobuditi i promovirati poduzetničke ideje učenika.

Radi realizacije ovoga programa, ovaj tjedan se u Srednjoj školi provodi ciklus predavanja o poduzetništvu i EU fondovima. Učenici 3. i 4. razreda ekonomskog smjera upoznat će se s praktičnim aspektima poduzetništva i izradom poslovnog plana, dok će  učenici nižih razreda saznati više o Europskoj uniji,  EU fondovima te osnovama poduzetništva.

Predavanja drže djelatnici Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice te Poduzetničkog centra „Vinodol“. Na temelju današnjeg predavanja o poslovnom planu, učenici će u suradnji sa svojim nastavnicima razraditi svoje poduzetničke ideje i sastaviti vlastite  poslovne planove. Nakon ocjenjivanja stručnog povjerenstva, autorima najboljih poslovnih planova će Grad dodijeliti nagrade, te će njihove ideje biti predstavljene široj javnosti.

 Cilj pokretanja ovoga ciklusa stručnih predavanja je dodatno educirati i motivirati mlade da nakon srednjoškolskog obrazovanja odaberu karijeru u poduzetništvu, te potaknuti njihovu kreativnost i inicijativnost. Slična se predavanja u suradnji sa Srednjom školom dr. Antuna Barca planiraju održavati i ubuduće, kako bi se mladima pružila što bolja potpora na njihovom poduzetničkom putu.