TURISTIČKA KARTICA RIVIJERE CRIKVENICA - NOVI VINODOLSKI - VINODOL
Objavljeno: 05.06.2015.

Ovih dana Rivijera Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol dobiva nov i zanimljiv sadržaj za svoje goste. Naime, od 5. lipnja 2015. će na terenu započeti uporaba turističke kartice "Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol Tourist Card". Projekt su zajednički pokrenule i realizirale Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Turistička zajednica Općine Vinodolske općine, a njegovi su osnovni ciljevi: povećanje vanpansionske potrošnje, povećanje posjećenosti ustanova kulturno-povijesnog karaktera i atrakcija, dodatno promoviranje ponude rivijere, istraživanje profila gosta putem ankete koju ispunjava prilikom preuzimanja kartice i prilagođavanje ponude gostu. Pružanje doživljaja gostu, koji će nakon posjeta destinaciji biti obogaćen za nova iskustva i sa sobom ponijeti lijepe dojmove, svakako je jedna od najvećih vrijednosti ovoga projekta.

Naravno, s obzirom na to da su dva grada i jedna općina i dio iste PPS destinacije "Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol: Gdje odmor znači više", cilj je svakako i što bolje povezati ponudu i plasirati je na tržište. Tako je uz ostale materijale (karte planinarskih i pješačkih šetnica i biciklističkih staza, imidž brošura, camping brošura), "zajednička tiskana obitelj" dobila još jednoga člana - turističku karticu.

U projekt se ove godine uključilo ukupno 49 poslovnih subjekata s područja gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, a podijeljeni su u 5 kategorija: kultura, gastronomija, suveniri, izleti i rekreacija. Svaki od subjekata nudi 10 % popusta na svoje usluge uz predočenje turističke kartice i samo za plaćanje gotovinom. Karticu će gost moći preuzeti u turističko-informativnim centrima svake od triju turističkih zajednica ili kod pružatelja smještaja (hoteli, turističke agencije, kampovi, privatni iznajmljivači, ostali smještaj). Kartica se može izdati isključivo gostima koji su prijavljeni u skladu sa zakonskim propisima. Gost će tijekom ukupno 5 dana, koliko vrijedi kartica, moći uživati u upoznavanju kulturno-povijesne baštine, kušanju novih jela u brojnim restoranima, rekreaciji poput jahanja ili paraglajdinga. Osim toga, velike i male goste će podjednako oduševiti i izleti brodom, vožnja vlakićem ili originalni suvenir koji će ponijeti kući kao trajan podsjetnik na Rivijeru Crikvenica - Novi Vinodolski - Vinodol.

Kako bi se korištenje kartice što više proširilo i kako bi što veći broj posjetitelja koristilo ovu uslugu, TZG Crikvenice, TZ Grada Novi Vinodolski i TZO Vinodolske ovim putem pozivaju sve pružatelje smještaja (hotele, turističke agencije, kampove, privatne iznajmljivače, ostale smještajne objekte) da besplatnopreuzmu pristupnice i turističke kartice u turističko-informativnim centrima u svome mjestu te na taj način svojim gostima omoguće dodatan doživljaj u zajedničkoj destinaciji. Pružatelji smještaja će prilikom podizanja kartica potpisati izjavu, kojom su suglasni s uvjetima njenog korištenja.

Od petka, 5. lipnja, gosti crikveničko-vinodolskoga kraja mogu uživati u kupovini, izletima, ugostiteljskim objektima te kulturnim i rekreativnim sadržajima po 10 % povoljnijim cijenama. Vjerujemo kako će se nova kartica ubrzo steći brojne obožavatelje i izmamiti osmijeh na lica većine posjetitelja Rivijere Crikvenica - Novi Vinodolski - Vinodol.