NA GRADSKOM KUPALIŠTU U CRIKVENICI PO SEDAMNAESTI PUT  PODIGNUTA PLAVA ZASTAVA
Objavljeno: 05.06.2015.

Danas je na Gradskom kupalištu u Crikvenici, svečano podignuta Plava zastava, prestižna međunarodna ekološka markica koja jamči kvalitetu i uređenost plažnog prostora. Direktorica GKTD-a „Eko Murvica“ iz Crikvenice Sonja Polonijo istaknula je kako je crikveničko Gradsko kupalište jedna od prvih uređenih plaža u Europi. ˝Eko Murvica˝ je županijski koncesionar gradske plaže još od 2000. godine, te već punih 15 godina u suradnji s partnerima, brine o razvoju i unapređenju ukupne ponude što podrazumijeva: čišćenje, brigu o hortikulturi, zabavnim, sportskim i ugostiteljskim sadržajima.

Gradsko kupalište je 2007. godine dobilo državnu nagradu Plavi cvijet kao najuređenija plaža na Jadranu, a 2006., 2007., 2008., 2010. i 2011. godine županijski Plavi cvijet. Također je dobila mnogobrojna priznanja Udruge Lijepa naša, a već sedamnaestu godinu za redom na plaži je podignuta plava zastava kao priznanje za kontinuirano održavanje plaže, čistoće mora, obale i ostalih sadržaja, na visokoj razini. Plaža je također 2011. godine proglašena najboljom urbanom plažom hrvatskog Jadrana.
Ove godine posebna pažnja posvećena je hortikulturalnom uređenju, pa su tako formirani novi vrtovi s klasičnim submediteranskim biljem.

Čast podizanja Plave zastave pripala je bračnom paru Marinku i Spasi Subić iz Austrije koji u Crikvenicu dolaze već više od 30 godina, a isto toliko godina vjerni su crikveničkom kupalištu. U podizanju zastave, uz bračni par Subić, sudjelovali su i Jure Rošić, najstariji crikvenički ugostiteljski djelatnik te direktorica ˝Eko Murvice˝ Sonja Polonijo. Svečanosti je nazočio i zamjenik gradonačelnika Grada Crikvenice Veselko Mutavgjić te gradonačelnik prijateljskog Grada Orlove Tomaš Kuča sa suradnicima.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su polaznici Dječjeg vrtića „Radost“ te zbor Udruge umirovljenika ˝Sunce˝ koji su pjesmom i plesom razveselili nazočne.

U čast podizanja Plave zastave upriličen je prigodni domjenak te je svim uzvanicima podijeljen prigodni poklon.