ZAJEDNIČKO OGLAŠAVANJE- ZRAČNA LUKA RIJEKA
Objavljeno: 11.06.2015.

Grad Crikvenica uključio se je i ove godine u sufinanciranje zajedničkog oglašavanja Zračne luke Rijeka sklopivši ugovor o udruživanju sredstava radi sufinanciranja kampanje oglašavanja sa zračnim prijevoznicima Gradonačelnik Grada Crikvenice istaknuo je kako je osnovni cilj zajedničkog oglašavanja promicanje Kvarnera kao prepoznatljive avio-destinacije, ali i promocija Grada Crikvenice kao turističke destinacije lako dostupne i zrakoplovom. Sudionici u projektu kampanje oglašavanja su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednice PGŽ, Zračna luka Rijeka, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, turističke zajednice te gradovi i općine kao i gospodarski subjekti s područja Primorsko-goranske županije.

Grad Crikvenica je kao jedan od suvlasnika Zračne luke Rijeka i potpisnika prethodno spomenutog ugovora, u 2014. godini, za zajedničko oglašavanje izdvojio gotovo 80.000,00 kuna, dok je Turistička zajednica Grada Crikvenice izdvojila 32.000,00 kuna. Gradonačelnik je naglasio kako je Grad kao i Turistička zajednica Grada prepoznao važnost zajedničkog nastupanja pri promicanju Kvarnera kao prepoznatljive turističke destinacije. Pozitivni rezultati zajedničkog oglašavanja već su vidljivi kroz znatno povećanje broja turista koji koristeći usluge Zračne luke Rijeka svoj odmor provode na Kvarneru. U želji da se ovakav pozitivan trend nastavi i dalje, u proračunu za 2015. godinu za ovu namjenu osiguran je ponovno iznos od 80.000,00 kuna, a Turistička zajednica Grada ponovno će participirati s iznosom od 32.000,00 kuna.

Ono što brine Grad Crikvenicu je činjenica da u 2014. godini niti jedan subjekt turističkog gospodarstva, niti jedna hotelska kuća s područja Grada Crikvenice nije sudjelovala u sufinanciranju ovog projekta. U Gradu Crikvenici se nadaju da će i gospodarstvenici, posebice oni koji ostvaruju značajnu dobit u turizmu, prepoznati važnost zajedničkog nastupanja i promicanja Kvarnera za dobrobit svih, kao što su to prepoznali gospodarstvenici s područja Opatije, Novog Vinodolskog, Omišlja, Punta, Lopara, Malog Lošinja i mnogih drugih gradova i općina naše županije, koji značajnim iznosima podupiru ovaj projekt. Ulaganje u smještajne kapacitete, njihovo rekonstruiranje i obnavljanje su svakako bitni, no ulaganje u promidžbu te zajedničko usklađeno djelovanje i promicanje našega kraja svakako su ključan čimbenik u produženju turističke sezone te povećanju broja noćenja i posjeta uopće.

Gradonačelnik je izrazio želju da primjer Grada bude poziv svim značajnijim turističkim gospodarskim subjektima s područja grada da prepoznaju važnost zračnog prometa za razvoj naše destinacije te da se po uzoru na kolege iz susjednih turističkih destinacija i financijski uključe u projekt koji ima značajan doprinos na razvoj turizma.

Gradonačelnik je istaknuo i odličnu suradnju s upravom Zračne luke Rijeka. Od nedavno na zračnoj luci promovira se i kulturna baština Grada kroz projekt „Muzejski terminal“ u kojem sudjeluje i naš Muzej Grada Crikvenice. Posebno zadovoljstvo s radom uprave Zračne luke Gradonačelnik Damir Rukavina je izrazio naglasivši da će kroz nekoliko dana započeti i transferni prijevoz putnika na relaciji Zračna luka Rijeka – Crikvenica. Više smo neko zadovoljni da će Zračna luka i Crikvenica biti povezane autobusom i sigurni smo da će to dodatno pojačat značaj zračne luke za naš Grad.