Crikvenica uvodi pametni vodič na vašem dlanu - SMART GUIDE
Objavljeno: 11.06.2015.

Muzej Grada Crikvenice svrstao se uz bok s muzejima poput Muzeja Mimara, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Umjetničkog paviljona, Arheološkog muzejom u Zadru ili Muzeja Grada Splita uvevši Smart Guide – pametni audio –vizualni vodič. Ovo je projekt koji na zanimljiv i moderan način povezuje kulturu i turizam.

Smart Guide služi kao potpuna usluga vodiča koja umrežava kulturnu, ugostiteljsku, smještajnu i javnu ponudu. Koristeći WiFi tehnologiju u kombinaciji sa smart uređajem korisnika, Smart Guide omogućava brz i jednostavan pristup informacijama. Sadržaji se distribuiraju na prijenosne uređaje posjetitelja, kao što su mobitel, smart phone, tablet pc i svi ostali uređaji koji su opremljeni wireless prijemnikom, te u svojem operativnom sustavu podržavaju korištenje programa za pregledavanje internet sadržaja. Sustav je namijenjen domaćim i stranim gostima, a pruža audio i vizualne informacije sadržaja koji se želi prezentirati. Sustav tehnološki omogućuje veliki broj simultanih korisnika i dostupnost usluge svim tipovima smart mobitela koji su trenutno na tržištu.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, ističe kako je tehnologija ovdje iskorištena na način da se sadržaj učini zanimljiv i dostupan korisniku, a dobar marketing da se interesno povežu kulturna i turistička ponuda. Također nadodaje kako će prezentacija kulturne i povijesne baštine, kao i prirodnih znamenitosti u turističkoj ponudi, koristeći suvremene telekomunikacijske tehnologije, omogućiti svim našim turistima i gostima lakše snalaženje, pružiti cjelovitu i potpunu sliku naše turističe ponude te njihov boravak učiniti zanimljivijim i edukativnijim. 

Ravnateljica Muzeja Grada Crikvenice Silvija Huljina ističe kako je Smart Guide posjetiteljima uvijek na raspolaganju te se lako preko svojih smart-mobitela mogu na njega spojiti te poslušati primjerice kratke priče o svakom eksponatu pojedine izložbe ili stalne postave dotičnog muzeja ili si pak uz pomoć fotografija i zanimljivih informacija olakšati itinerar svog posjeta i učiniti ga uzbudljivijim.

Uvođenjem novih tehnoloških sustava nastojimo biti što više u korak s vremenom te se prilagoditi suvremenim sredstvima komunikacije i na taj način doprinijeti razvoju naše turističke ponude, nadodaje zamjenica Crnić. Nada se da će ovaj projekt biti dobro prihvaćen među gostima te da će im omogućiti brz i cjelovit pristup informacijama i podacima bitnim za njihov boravak na području Grada Crikvenice.

Promocija Smart Guida za sve zainteresirane posjetitelje održat će se u petak 12. lipnja u 12,00 sati u Muzeju Grada Crikvenice. Ulaz za sve posjetitelje taj dan biti će besplatan, a Muzej Grada Crikvenice može se posjetiti u vremenu od 09,00 do 13,00 sati, te poslijepodne od 18,00 do 22,00 sata. 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top