MISS HRVATSKE ZA MISS SVIJETA BIRA SE U CRIKVENICI
Objavljeno: 11.06.2015.

Ovoga tjedna Crikvenicom caruje ljepota. Prekrasne superfinalistice, njih 17 iz cijele Hrvatske, pripremaju se za veliko finale Izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta, koje će se održati u petak, 12. lipnja 2015. s početkom u 20 h u Hotelu "Omorika" u Crikvenici. Lov na jednu od najpoželjnijih kruna počeo je na regionalnim natjecanjima diljem zemlje. Osim pobjednica županijskih izbora, na javnom castingu je odabrano još 7 natjecateljica.

Osim što uživaju na Rivijeri Crikvenica, djevojke tijekom priprema osvajaju bodove u pet različitih izazova: sport, talent, intervju, multimedija i modeling. Djevojke imaju veliku podršku vlasnica licence Izbora Maje Vračarić Kuljiš i Ive Loparić Kontek, a u usvajanju novih znanja i vještina i postizanju što boljih rezultata pomažu im iskusni mentori iz raznih područja. Tako će mr. sc. Martina Mavrin Jeličić i dr. sc. Asim Bradić u sklopu izazova "MISS SPORT" uz pomoć testova procijeniti njihove razine funkcionalnosti tijela i kondicijskih sposobnosti. Natjecateljice same odabiru talent s kojim će se predstaviti (ples, pjevanje, gluma, sport, sviranje, slikanje itd.), a u izazovu "TALENT" pomaže im plesač i koreograf Ištvan Varga. S novinarom Davorom Garićem će u sklopu izazova "INTERVJU" vježbati pravilan izgovor, retoriku i ponašanje pred kamerama.  Marketinška stručnjakinja Nataša Mesarić će ih u izazovu "MULTIMEDIJA" educirati o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža i naučiti kako se pravilno prezentirati u virtualnom svijetu. Kroz izazov "MODELING" vodit će ih modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, koja će ih naučiti pozirati pred kamerama i hodati po modnoj pisti, ali i podučavati ih lijepom ponašanju te pravilnom odijevanju i šminkanju.

Svaki mentor na kraju svoga rada ocjenjuje natjecateljice bodovima, i to na način da odabire deset najboljih i daje im 50, 30, 20 i 7 x 10 bodova.

Šest kandidatkinja s najmanjim brojem bodova neće sudjelovati u velikoj završnici, a njihova imena objavljuju se 11. lipnja na humanitarnoj večeri. U samoj završnici, 12. lipnja, publici i žiriju će se predstaviti 12 finalistica.

Ljepota, osobnost, talent poput plesa, pjevanja ili sviranja i šarm samo jedne od natjecateljica zadivit će ocjenjivački žiri, koji će je proglasiti novom Miss Hrvatske. Posjetitelji će uživati i u zabavnom programu, a nova će Miss predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss Svijeta sredinom prosinca u Kini.

Ulaznice za finale Izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta moći će se kupiti od samih kandidatkinja, i to u srijedu, 10. lipnja 2015. od 9 do 10 h na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Cijena ulaznice je 50 kn, a budući da je moto pod kojim se misice diljem svijeta bore za plemenite ciljeve "Ljepota sa svrhom", prihod od prodaje je namijenjen u humanitarne svrhe, za "Kuću ljubavi".

Finale Izbora Miss Hrvatske organizira "PR5" j.d.o.o. za odnose s javnošću, promidžbu i usluge. Grad domaćin je Grad Crikvenica. Generalni pokrovitelj je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj "Jadran" d.d. Crikvenica. Vrijednost ovoga projekta prepoznali su i brojni drugi partneri (više informacija na web stranici Organizatora: http://miss.hr/).