ULIČNI ZABAVLJAČI NA CRIKVARTU U CRIKVENICI
Objavljeno: 04.08.2015.

Crikveničke će ulice, trgove i rive uskoro preplaviti jedinstveno ozračje i obilje radosti. Za to će biti zaslužni sjajni ulični zabavljači, čiji će se festival CrikvArt održavati 7. i 8. kolovoza 2015. na nekoliko lokacija u Crikvenici.

Akrobati, žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, mađioničari, hodači na štulama, pantomimičari, čovjek sapunica, ulični svirači i pjevači i razni drugi zabavljači očarat će male i velike posjetitelje svojim neformalnim načinom umjetničkog izražavanja i impresivnim vještinama. Neposredna, topla i duhovita komunikacija s publikom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neki će čak nakratko postati i dio uzbudljivog programa i zateći se na pozornici prije nego što se uopće stignu i snaći. Neobični i nesvakidašnji talenti izmamit će osmijeh na licu baš svakome prolazniku.

Kreativna će se groznica proširiti i na posjetitelje, koji će moći sudjelovati na zanimljivim radionicama hulahopa, žongliranja, quillinga ili origamija.

U centru Crikvenice će se oba dana od 19:00 do 23:30 h održavati Art sajam, na kojemu će izlagači predstaviti zanimljive i originalne proizvode, koji su idealan poklon ili suvenir za uspomenu.

Manifestacija će započeti u petak, 7. kolovoza, u 9 sati ujutro na rivi u Crikvenici, i to dječjom likovnom radionicom „CrikvArt“. Djeca će izrađivati 2 photo pointa, koji će prikazivati žonglera i mađioničara.

Veselo otvorenje ovogodišnjega CrikvArta je u 20 h na Trgu Stjepana Radića, kojim će prodefilirati zanimljivi štulaši iz Istre. Nakon toga slijedi mađioničarska predstava „Pjevam, sviram, čarobiram“, puna čudnovatih događaja i veselih i smiješnih čarolija, prožeta edukativnim temama. U predstavi sudjeluju plišanac Roko kuna (Rocky Racoon) i Mišonja (veliki bijeli miš), koji izgledaju kao da su živi. U 21 h počinje cirkuski show klaunova Kestena i Papaje, a nakon njih će Tontorino prikazati žongliranje loptama i čunjevima, vožnju monocikla i vatreno žongliranje. Veseli ansambl "Holloenek Hungarica" svojom će dinamičnom glazbom dodatno uljepšati program. Večer će završiti zanimljivom cirkuskom fantazijom „Tissu“, a prikazat će je dvoje akrobata uz pratnju benda (flauta, gitara, bas, bubanj i vokali), koji izvodi, funk, latino i jazz.

Subota navečer, 8. kolovoza, rezervirana je za predstavu „Mrav, mrav, mrav i cvrčak“, koja otvara program u 20 sati. Nakon toga slijedi „Clown Barabba Show“ pa "The Muljatovichi", ulični show kabaretskog karaktera, koji uključuje žongliranje, akrobaciju, klauneriju i interakciju s publikom. A nakon što završi vatreni show Udruge „Razbibriga“, na scenu stupaju šarmeri Ljerko i Zvekan - „muzički duo za vrtove, otoke i planine“, uz čiji će fenomenalni kućni teatar zabava potrajati do kasno u noć.

Veselite se na CrikvArtu, urnebesno zabavnome festivalu uličnih zabavljača, 7. i 8. kolovoza u Crikvenici!

Vratite se nakratko u djetinjstvo, igrajte se i uživajte s neodoljivim zabavljačima!

Osmijeh je zagarantiran!