Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Vrtić Radost – vrtić koji promiče oralno zdravlje
Objavljeno: 15.09.2016.

Na svečanosti Povodom Europskog dana oralnog zdravlja održanoj u Rijeci dječjem vrtiću 12.10.2016. Radost Crikvenica dodijeljen je certifikat vrtića koji promiče oralno zdravlje. Certifikat se dodjeljuje vrtićima koji su uključeni u preventivni program „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u Primorsko-goranskoj županiji“ i u kojima djeca svakodnevno četkaju zube. Oralno zdravlje djece ima osobito ekonomsko i socijalno značenje u suvremenom društvu te je stoga od velike važnosti s prevencijom krenuti što ranije. Prema podacima kojima raspolaže Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, zubni je karijes u današnje vrijeme najraširenija bolest civilizacije od koje boluje većina ljudi u svijetu. U skladu s tim, zanimljiv je podatak kako 60 do 90% školske djece i gotovo 100% odrasle populacije ima karijes.

Naš vrtić je u program uključen od 2014.godine. Provedene su radionice s djecom i roditeljima, održana predavanja stomatologa, provodi se ispitivanje statusa oralnog zdravlja s ciljem poticanja što ranijeg odlaska stomatologu, stotinjak djece svakodnevno četka zube nakon ručka.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravstva, Primorsko -goranske županije, KBC-a Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Medicinskog fakulteta u Rijeci, Grada Rijeke, partnerskih ustanova u projektu, sponzora i donatora te predstavnici vrtića.

Ravnateljica, Martina Magaš