Grad Crikvenica prijatelj djece Grad Crikvenica 2016. godine okitio se titulom Grad prijatelj djece. Dugogodišnji rad usmjeren na djecu i mlade okrunjen je poveljom kojom je i formalno potvrđen status Grada Crikvenice kao Grada prijatelja djece. Crikvenica je odavno Grad koji mnogo pažnje i brige posvećuje djeci.  Brigu prema djeci grad prvenstveno pokazuje nizom aktivnosti, projekata i manifestacija, ali znatnim financijskih sredstvima koja izdvaja da bi djeci omogućio ljepše, bezbrižnije, sigurnije i događanjima bogatije djetinjstvo.

Dokumenti: Izvedbeni program 2018 • Izvedbeni program 2017 • Izvedbeni program 2016Izvješće - plan aktivnosti Grad prijatelj djece 2015Vodič kroz potpore i prava djece

Predstavljanje Brošure o dječjim pravima i filma o vrtiću
Objavljeno: 05.10.2016.

U ponedjeljak 3.10. u hotelu Kaštel u Crikvenici predstavljena je Brošura o pravima djece koju su ilustrirala djeca, te dokumentarni film o vrtiću i Danima vrtića. Organizatori programa su uz Dječji vrtić Radost bili Gradska knjižnica Crikvenica i Društvo naša djeca Crikvenica, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

Cijela prezentacija popuštena je djeci, koja su bila i voditelji i izvođači. Oni nešto stariji, članice dječjeg čitateljskog kluba Biblice i dječjeg foruma Ventula, vodili su program. Nazočne su upoznale sa ciljem Dječjeg foruma, sadržajima Dječjeg tjedna i ciljevima obilježavanja Međunarodnog dana djeteta te su predstavile neka od dječjih prava o kojima govori Konvencija o pravima djeteta. U nastavku programa vrtićarci iz skupina Prijatelji i Slatkići pjevali su o mami Kukunki i malome Juju, a zatim je uslijedilo predstavljanje brošure o dječjim pravima u izdanju DV Radost i Gradske knjižnice Crikvenica.

Crteže u brošuri izradila su djeca u skupinama Školjkice (Dorian Car) Slatkići (Lea Lučić i Marlen Car), Morske zvjezdice (Matija Paladinić), Delfini i Šareni svijet (Nina Poropat i Rea Čotra), Loptice (Lana Žilić), Ribice (Paola Mikošić), Račići(Mari Kundija), Tići i Smješkići (Dorija Zorić Pap i Mia Ivančić), Prijatelji (Tea Lisko) i Smokvice (Dora Reljac). Oni su jednostavnim, dječjim riječima objasnili svoje crteže i prava koje predstavljaju. Nakon izvođenja himne vrtića pod nazivomRadost uslijedilo je prikazivanje petnaestominutnog dokumentarnog filma o radu Dječjeg vrtića Radost u produkciji Rade Puhara i Internet televizije. Učenica OŠ Zvonka Cara Chiara Pečaver, koja je i sama članica dječjeg foruma, solističkim nastupom na gitari započela je program, te na kraju izvela  Dylanovu  pjesmu Knockin' on Heaven's Door.  

Film i brošuru možete pogledati na web stranici vrtića Radost www.radost-crikvenica.hr