Predstavnici Grada Crikvenice sudjelovali na Tjednu kulture življenja Okolo Pučkog otvorenog učilišta Poreč
Objavljeno: 20.05.2019.
U osam dana Tjedna kulture življenja pod nazivom Okolo, od 28. travnja do 5. svibnja, na kojemu su sudjelovali i predstavnici Grada Crikvenice kao grada partnera u projektu I-Archeo.S., održale su se brojne umjetničke i edukativne i zabavne aktivnosti.

Večernji je program ponudio kazalište i glazbu, a sve su pratili inozemni touroperatori te svi partneri Učilišta na projektu Europske unije I-Archeo.S., kojima je kroz četverodnevnu edukativnu turu ponuđeno upoznavanje sa svime što Poreština nudi, od turizma i kulture do svakodnevnog života njezinih stanovnika.

Ove je godine Okolo realiziran kroz projekt I-Archeo.S., koji se na šest hrvatskih i talijanskih područja održava do lipnja 2019. u okviru programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska. Projekt I-Archeo.S., ukupne vrijednosti 1.176.243,00 eura, sufinanciran je s 999.806,55 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegovo porečko lice, Okolo, uspješno je postiglo glavni cilj projekta – uspostavu integriranog sustava usluga za valorizaciju kulturne i prirodne baštine – i to javno-privatnom suradnjom “malih” i “velikih”, ustanova, poduzeća, organizacija, udruga i poduzetnika. Novi kulturno-turistički proizvodi, unaprijeđene usluge i model Tjedna kulture življenja ostaju kao trajna vrijednost i velik potencijal, a kakva budućnost Okolu predstoji ostaje vidjeti.

Više informacija na: https://www.poup.hr/novosti/novosti/uspjesno-zavrsen-porecki-okolo-tjedan-kulture-zivljenja/