Prva evidentirana novčana kazna naših klubova
Objavljeno: 05.01.2017.

Današnji dan ostati će ubilježen u povijesti sporta Grada Crikvenice po prvoj novčanoj kazni koju su uplatiti nogometaši Jadrana.

Tijekom 1931. godine igralo se je natjecanja za Primorski pokal Alge. Zanimljivo da je ta tvornica bezalkoholnog pića sa Sušaka bila i sponzor lige ! Dosta naših stariji sugrađana sjećaju se i pamte tu tvrtku koja je svoje prostorije imala na današnjem Šetalištu 13. divizije 11. Crvena zgrada u kojoj je naša uvažena sugrađanka i gradska vije
nica Marina Baričević tijekom školovanja u Rijeci stanovala!

Na današnji dan trebala se je na Sušaku odigrati utakmica Jele i Jadrana, koju su Crikveničani na vrijeme otkazali. Pošta je zakazala (evergreen)...

Slavija je čekala goste iz Crikvenice koji nisu došli. Međuklupski odbor - voditelj natjecanja, zaprijetio se je kricima da ukoliko ne plate 300 kuna kazne, ne mogu igrati sa Orijentom.
Sve su to bili repovi od utakmice CŠK Jadrana i Crikvenice, kada je došlo do prekida pri rezultatu 1:1. Po ondašnjoj praksi redare utakmice su osiguravali domaćini, ali su pri tome participirali i gosti. U ovoj utakmici Jadran je morao osigurati osam, a Orijent 4 redara, koji su se sportskom nadzorniku (delegatu) Finziu trebali javiti 15 minuta prije utakmice, a redarske oznake je podijelio predsjednik župe g. Maračić.

Utakmica je bila nakon nereda prekinuta u 86. minuti pri rezultatu 1:1. Voditeljstvo lige donijelo je odluku da se najprije moraju odigrati 4 minute nadoknade, ali najprije izvođenjem kaznenog udarca. Igralište je suspendirano na dva tjedna, a Jadran je morao platiti još i 200 dinara za putne troškove Orijentu, te još 300 dinara kazne.
Kazne je plaćena, ali dodatne 4 minute više Crikvenica nije htjela ni mogli odigrati, pa su na kraju te godine isključeni iz daljnjeg natjecanja.
Doista zanimljivo.

Posljednju, najnoviju kaznu od 700 kuna Crikvenica je platila 8. listopada 2016. godine, zbog pet žutih kartona i jednog isključenja.
Od prve do posljednje kazne prošlo je 31.489 dana (trideset jedna tisuća četiristo i osamdeset devet) u bogatoj povijesti NK Crikvenice.

S. Lončarić