Marijan Mance debitirao kao igrač-trener
Objavljeno: 26.01.2017.
Početkom proljetnog dijela natjecateljske sezone 2010/11. Marijan Mance je u 10. kolu debitirao kao igrač-trener za košarkaše KK Crikvenice. Naslijedio je na klupi Petra Gračakovića.
Iskusni internacionalac došao je u Crikvenicu početkom sezone i već u prvoj prvenstvenoj utakmici protiv Jadrana, koja je ujedno bila i derbi lige, debitirao sa 25 postignutih koševa.
Upravo te godine košarkaši Crikvenice afirmirali su veći broj mladih igrača, pa su prve značajnije prvenstvene nastupe imali Veljačić, Devčić, I. Benić, Modrić, Mandžuka, Pjevač...

Crikveničani su bili i jesenski prvaci, a za kirce su u jesenskom dijelu prvenstva igrali: Veljačić (122), Domijan (16), Antić (97), Vranješ (31), Komadina (64), Šamanić (44), Mandžuka, Deleut (3), I. Benić (4), M. Benić (95), Didović (57), Milković (9), Kozlevčar (100), Pjevač (10), Mance (121).

Trenersko-igrački debi bio je uspješan. Utakmicu protiv Jadrana počela je petorka - Didović, Veljačić, Antić, Šamanić, Benić, dok su sa druge strane bili Marinelli, Šamanić, Modić, Jelenić i Budić.

Trenerski debi uz funkciju kapetana (jer po zapisniku HKS nespojiva je uloga igrać-trener) bio je i više nego uspješan. Mance je odigrao 8 minuta u drugoj četvrtini. Kasnije kako se je prvenstvo bližilo kraju u igri je participirao sve manje...

Danas je Marijan Mance trener u KK Kvarneru, te trener u mladim uzrasnim kategorijama reprezentacije Hrvatske (U-17).
Na proslavi 40 godišnjice KK Crikvenice je izjavio da su mu dani provedeni u Crikvenici ostali posebno u sjećanju, jer je upravo u tom klubu počela njegova košarkaška trenerska karijera.

S. Lončarić