21. svibnja 1978. osnovan STK Crikvenica
Objavljeno: 19.05.2017.
Zaista veliki dan za naš sport. Osnivanjem STK Crikvenice, jednog od najtrofejnijih sportskih udruga u gradu krenuo je lijep, dug, uspješan i sadržajan život kluba koji i danas konstantno oduševljava, više u ženskoj populaciji.

Pliieni pažnju radom, organizacijom, uspjesima....

Osnivačka skupština Stolnoteniskog kluba Crikvenica održana je Domu Partizan u Crikvenici 21. svibnja 1978. godine. Brojila je 40 sudionika, a radno predsjedništvo činili su Marijan Kovač (predsjednik), Vladimir Fele, Ivica Mandekić i Krešimir Brnić. Na skupštini je donijeto ime i usvojen je Statut Kluba.

Za prvog predsjednika je izabran Ivan Bajčetić, a za potpresjednika Vladimir Fele, a za njegovog zamjenika Dragan Nevešćanin. Za tajnika je izabran Ivan Milić, a za blagajnika Dragutin Vuk.

Upravni odbor izabran je u sastavu: Ivica Mandekić, Veljko Jurinčić, Željko Šolaja, Mladen Sobotinčić, Zdravko Vičić i Dubravka Pobor.

Klub je u prvoj verziji osnovan kao muški stolnoteniski klub, a prva dvojica igrača bili su:

Nevešćanin (Filip) Dragan 17.06.1957. broj registracije 939 i

Rogović (Slavko) Tomica, 16.06.1958. broj registracije 941 (SSJ)

Ostali aktivni igrači bili su u Nikica Birko, Vladimir Fele i Krešimir Brnić,

Već od jeseni klub se je počeo sa redovnim natjecanjem u ligi PIG (Primorje, Istra,Gorski kotar) a klubovi koji su se natjecali su bili: Pula, Opatija, Poštar, Malinska, Punat, Ika, Esperanto (Rijeka), Orehovica, Grobničan, Puris (Pazin), Brajda, Medicinar (Rijeka), Grobnik i Crikvenica.

Nakon prve sezone u ovoj brojnoj konkurenciji koja rječito govori o velikom interesu za stolnim tenisom u to vrijeme, Crikvenica je osvojila 9. mjesto igrajući u sastavu: Dragan Nevešćanin, Nikica Birko, Vladimir Fele, Krešimir Brnić, Tomislav Rogović i Robert Stanić.

Klub je svoje aktivnosti održavao u Domu Partizana, rekviziti su nabavljeni uz pomoć HP Jadran i HE Nikola Tesla iz Triblja, a prve dresove poklonio je caffe-bar „Tina“ vlasnika Tomislava Radičevića.

S. Lončarić