13.06.2009. NK Crikvenica postala trećeligaš
Objavljeno: 12.06.2017.
U dugoj povijesti najstarijeg sportskog kluba u gradu, NK Crikvenice, 13. lipnja 2009. godine ostati će upisan velikim slovima.
Pobjedom protiv Naprjeda, u dramatičnoj završnici Četvrte Hrvatske nogometne lige (isti format lige sada se zove MŽL NS Rijeka) kirci su pobijedili Naprijed 4:0.

Pobjeda i ulazak u višu ligu sjajno se je poklopio sa obilježavanjem 90 godina postijanja kluba.

Rekordno dobra posjeta (450) danas nezamisliva za MŽL NS Rijeka, sportsko ozračje, susjedi iz Hreljina i Crikvenice na tribinama...

Sudac Frlan, sa pomoćnicima Šušnjarom i Barbićem izveli su domaće nogometaše u sastavu: Šimić 7, Vučković 7, Savić 7, Perušić 7,5, Jurinćić 7,5, Kremenović 8, Butorac 8, Kuna 8, Guerrib 7,5 (od 66. Smojver 7), Ivančić 8 (od 58. Knežević 7), Đulabić 8.

Nedostajao je standardni vratar Marin Hreljac, a tijekom zimskog prijelaznog roka iz Crikvenice su u Vinodol otišli Marijan Tucaković i Robert Peričić.

Raspoloženi strijelci Ivanćić (32-11m), Butorac (37), Đulabić (53), Kremenović (65) u samo sat vremena odlične, nadahnute igre zasuli su mrežu nemoćnog Toševskog.

Treba reći da je Crikvenici bio dovoljan i neriješen rezultat, ali su domaći igrači odigrali sjajnu utakmicu. Guerrib je pogodio vratnicu, Toševski je branio dobro, a Frlan ne bi pogriješio da je još jednom pokazao na bijelu tošku. Božidar Matijević koji je momčad vodio posljednja četiri kola umjesto Tomislava Lopca donio je pod Kotor veliku radost.

Izradili su se prigodni dresovi, iako su prvaci postali nogometaši Jedinstva Omladinac iz Nedešćine sukladno propozicijama, koja prednost daju momčadi boljoj u međusobnim obledima (a to kancelarija kluba nije znakla !?). Radost promocije ipak nitko nije mogao pomutiti.

I da podsjetimo, te godine u 4. HNL ZAPAD igrali su: Otočac, Žminj, Goranin, Mladost, Klana, Naprijed, Buje ZT, Umag, Vinodol, Pazinka Quibik, Halubjan, Krk, Opatija te Jedinstvo Omladinac i Crikvenica.

Na čelu Crikvenice bila je dama – Ljubica Domijan-Blažičević, autorica himne nogometaša Crikvenice.

S. Lončarić