Održan KUP sv. Jakova
Objavljeno: 11.04.2016.

Ove nedjelje, 10.travnja, u Jadranovu je održan međunarodni „Kup Svetog Jakova“ u ribarenju s brodica. Natjecanje je održano u organizaciji Športsko-ribolovnog društva Tunera Jadranovo.

Na natjecanju su sudjelovala 54 natjecatelja koji su se natjecali u 27 ekipa, a sudjelovale su ekipe iz Zagreba, Lovrana, Dramlja, Rijeke, Crikvenice, Jadranova, Vrsara, Novigrada, Rovinja, Punta, Opatije, Šmrike, Krka, Karlobaga, Selca, Cresa, te iz Pirana iz susjedne nam Slovenije.

Pobjednička ekipa bila je „Team Maver – Artic“ u sastavu Alen Bilić iz Rovinja i Arsen Radinović iz Rijeke sa ulovljenih ukupno 55 komada ribe ukupne težine malo iznad 5 kg, drugo mjesto osvojila je ekipa „Zubatac“ Lovran u sastavu Srečko Šobot i Slobodan Naglić, dok je treće mjesto pripalo Stanki Maučić i Denisu Kleščiku iz Športsko-ribolovnog društva „Lovrata“ iz Dramlja.
Najveću ribu, 692 grama teškog arbuna, ulovio je Danilo Torej iz Ribarskog Društva „Oradela“ Piran iz Slovenije. Ukupno je ulovljena 991 riba koje su ukupno težile 67 kg.

Glavni sponzori događanja bili su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crivenice.
Kup je također sponzoriralo trgovačko društvo BBS Sport d.o.o. iz Zagreba.
Pehare i medalje najboljima podjelio je dr. Đuro Marinović, predsjednik Hrvatskog saveza za šporski ribolov na moru, prigodne poklone Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice podjelio je predsjednik ŠRD „Tunera“ Jadranovo Siniša Budisavljević, dok je poklone ispred sponzora BBS Sporta iz Zagreba podjelio vlasnik poduzeća Ivan Buhin.

Važno je napomenuti da su na natjecanju sudjelovali Mauro Lukšić i Denis Županec, svjetski ekipni juniorski prvaci, te David Pinezić, trećeplasirani na svjetskom prvenstvu u ekipnom natjecanju gdje je sudjelovao kao član seniorske Hrvatske reprezentacije.

Nakon samog natjecanja i proglašenja pobjednika, druženje svih natjecatelja i organizatora nastavljeno je u prostorijama ŠRD „Tunera“ Jadranovo na jakovarskoj Tuneri.