27. akcija "PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA"
Objavljeno: 17.05.2016.

Planinarsko društvo STRILEŽ  Crikvenica organiziralo je  15. svibnja 2016.  za planinare i rekreativce  27. akciju »PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA«, a u okviru Festivala sportske rekreacije PGŽ to je bila 6.manifestacija

Planinari su se počeli okupljati na kišom okupanom Trgu S. Radića u Crikvenici već od  9.00 sati. Domaćini su ih počastili  keksima , pićem  dobrodošlice, podijelili bonove za ručak i bedževe. Mada je bilo prijava i od strane rekreativaca i turista u gradu, zbog lošeg vremena, pohodu su se odazvali isključivo planinari koji su ipak bolje  opremljeni za hod po hladnom i kišovitom danu.

Nakon  pozdravne riječi dobrodošlice predstavnika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko goranske županije i predsjednice PD Strilež, sudionici su  podijeljeni u 3  grupe ovisno o svojim mogućnostima hoda i krenuli u pratnji planinarskih vodiča.

A grupa je bila najbrojnija, u njoj je bilo 56 sudionika, a dionicu od 10,5 km prešli su, skupa s pauzama, za 4 i pol sata .

Za B grupu, planirana staza je skraćena  i time se  izbjeglo zahtjevnije dijelove zbog opasnosti od padova po kliskim stijenama i kamenju. Zanimljivost ovogodišnjeg Pješačenja je da je u ovoj, inače najbrojnijoj grupi, ostalo svega 19 sudionika.

Oni koji su željeli izbjeći planinarske staze, a  sudjelovati u manifestaciji, ostali su u C grupi i individualno prošetali od Crikvenice do Selca 2,5 kilometra Šetnicom zdravlja uz more do Hostela Karlovac. U ovoj grupi bilo je 37 sudionika.

U  Hostelu Karlovac koji se pokazao kao izvrstan domaćin planinarima, drugu godinu za redom, organiziran je ručak , evidencija sudionika, podjela znački  za 3/5/8/ sudjelovanja na Pješačenju i veselo druženje uz svirku članova društva.

 

Planinari su iz centra Crikvenice krenuli uz Dubračinu ,uspeli se do starog naselja na Kotoru (170 m), a planirani odmor na šterni je skraćen zbog  kiše. Slijedio je spust prema Stolniču i dalje do potoka Malenica. Nabujali potok Malenica (ili Potočina, rabe se oba izraza) bio je pravi izazov za prijelaz, kao i dugačka strma stijena u nastavku koja je bila kliska poput stakla. Kiša je polako gubila snagu, a bura uzimala maha pa je nakon kraće pauze i okrijepe u  Zoričićima  (230 m), uspon A grupe  na Drenin  (381 m) po Stazi krša i kuša bio prilično naporan. U Zoričićima je nakon okrijepe,  B grupa krenula lakšim putem - starim stazama između gromača do Donje Drage i dalje do naselja  Hrusta i onda do Hostela Karlovac.

Svi učesnici su prošli cijelim putem bez problema, a do Hostela je već zasjalo i sunce koje je uljepšalo završnicu druženja.

Akciju su podržali Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko - goranske županije


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top