Vrijeme je za Tjedan plave ribe na Rivijeri Crikvenici
Objavljeno: 08.06.2016.

Pred nama je zdravih i zabavnih tjedan dana na Rivijeri Crikvenica. Tjedan istovremeno nazvan plavim, ali i promotivnim.

Naime, od 10. do 17. lipnja 2016. održavat će se Tjedan plave ribe, vezan uz projekt "Cesta plave ribe", koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice inspirirana bogatom ribarskom tradicijom ovoga kraja.

Desetak restorana s područja crikveničke rivijere danas nosi markicu "Cesta plave ribe", kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe.

Dio ove plave priče već je započeo, i to najboljim i najzabavnijim mogućim uvodom – trima besplatnim kuharskim radionicama pripreme plave ribe pod vodstvom iskusnih kuhara, od kojih je prva bila zakazana za utorak, 7. lipnja u 10 sati u Hotelu "International" u Crikvenici (svjetski trendovi u pripremi jela od plave ribe, voditelj: Dragan Visković), a druga za srijedu 8. lipnja u 9 sati u Srednjoj školi dr. Antuna Barca u Crikvenici (priprema jela od plave ribe, voditelj: Dragan Visković). Treća je rezervirana samo za goste, a održat će se u utorak, 14. lipnja u 12 sati u konobi "Trabakul" u Crikvenici (priprema jela od plave ribe, voditelj: Marko Ćiković). Zbog ograničenog je broja mjesta bila obvezna prethodna prijava.

Središnji dio Tjedna plave ribe, prezentacija "Ceste plave ribe" bit će u petak, 10. lipnja 2016. s početkom u 19 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Održat će se zanimljivi show cooking koji će voditi poznati kuhar Dragan Visković, a pripremat će nešto zaista neuobičajeno: primorski sushi punjen dimljenom tunom, carpacciom od inćuna, divljim šparogama, mladim lukom i majonezom od šparoga. Tu su i zabavne tematske radionice (izrada tradicionalnih jela, soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata), glazbeni program i naravno, nezaobilazan veliki gastro stol  s primamljivim specijalitetima s "Cesta plave ribe" i degustacija vina.

Punih promotivnih tjedan dana, od 10. do17. lipnja, ugostiteljski će objekti nuditi poseban popust od 20 % na menije od plave ribe, što će zasigurno razveseliti sve gurmane. Mali šalabahter – riječ je o sljedećim restoranima s markicom "Cesta plave ribe": "Amor", "Bodulka", "Karoca", "Mendula" i "Trabakul" u Crikvenici, "Kantunić" u Selcu, "Domino" u Dramlju i "Feral" u Jadranovu.

Zakoračite na jedinstvenu "Cestu plave ribe" na crikveničkoj rivijeri! Uživajte u sjajnim okusima i mirisima Mediterana i zabavite se!