Sanacija bujicom ispranih kupališta
Objavljeno: 16.06.2016.

Grad Crikvenica ovih dana ubrzano sanira ogromnu štetu nastalu prekomjernim oborinama koje su napadale proteklog  vikenda. Najviše je stradao centar grada i crikveničke plaže. Mnogo je objekata bilo poplavljeno. Protekli vikend palo je više od 100 litara po kvadratnom metru pa su goleme količine vode isprale šljunak odnosno pijesak s kupališta. Bujice su formirale kanale, tako da je umjesto pijeska ostala gruba podloga i kamenje.

Zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić sa suradnicima obišao je u više navrata gotovo sve plaže koje su pretrpjele znatne štete te nadgledao saniranje istih. Jučer su bageri i kamioni bili u pogonu na Črnom mulu te dovozili i razvlačili pijesak. Dosada je uloženo preko 70.000,00 kuna na kritičnim mjestima, ali sanacija još nije dovršena, pa se ne zna koliko će još sredstava trebati uložiti iz Gradskog proračuna. Završetak sanacije uočenih šteta planira se za najviše tjedan dana. Trošak sanacije snosit će i koncesionari, koji su također promptno reagirali i saniraju nastale štete na plažama pod koncesijom.

Šteta je velika, jer je prije nevremena već uloženo 600.000,00 kuna, od toga je Grad uložio pola iznosa, a koncesionari drugu polovicu. No, usprkos svemu, plaže će predstojeće blagdane dočekati lijepe i privlačne turistima, kao da se ništa nije dogodilo.