Dani Slavonije u Crikvenici (20. - 23.6.2016.)
Objavljeno: 17.06.2016.

Znate li što su i kakvog su okusa "poderane gaće"? Želite li osjetiti dašak Slavonije na Jadranu?

Pravo mjesto za vas, koje će nakratko spojiti Slavoniju i Primorje, je crikvenička rivijera. U centru Crikvenice će se od 20. do 23. lipnja 2016. treću godinu zaredomodržavati Dani Slavonije. Posjetitelji će imati priliku uživati uz sajam s raznovrsnom i bogatom ponudom izvornih slavonskih proizvoda i delicija, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda (kulen, čvarci, kobasice, slanina...), meda, tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Na štandovima će se moći vidjeti i tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput svjetski poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.

Vrijedna slavonska tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od karakterističnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca i graha s kobasicom. Osim toga, sekcija KUD-a "Branimir" iz Bošnjaka, "Bošnjačke snaše", pripremat će pomalo zaboravljeni slavonski kolač "listarić" ili "poderane gaće", a bit će prikazano i topljenje slavonskih čvaraka na tradicionalan način.

Otvorenje Dana Slavonije je u ponedjeljak, 20. lipnja poslijepodne na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijeloga dana.

Za zabavu u ugodnom i veselom ritmu će se 20. i 23. lipnja od 17 sati pobrinuti tamburaški sastav "Baruffa", dok će u srijedu, 22. lipnja u 20 h nastupati KUD "Vatroslav Lisinski" iz Crikvenice.

Uživajte u Crikvenici u posebnom spoju mora i kontinenta!

Upoznajte bogatu baštinu Slavonije, opustite se, zabavite i počastite tradicionalnim slavonskim delicijama!

Organizator:  Udruga branitelja proizvođača "Panonija"
Suorganizatori: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Vukovarsko-srijemska županija, Općina Bošnjaci
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Vinarija "Dragun" Ilok i "Dekameron" Bošnjaci
Medijski pokrovitelj: Narodni radio