Ministar Oleg Butković obišao infrastrukturne radove i susreo se s gradonačelnikom
Objavljeno: 19.12.2016.
U petak, 16. prosinca gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina sa svojim zamjenikom Veselkom Mutavgjićem dočekao je delegaciju ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.
Delegaciju ministra Olega Butkovića činile su gđa. Jadranka Fržop, pomoćnica ministra ispred Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra, gospodin Igor Radić, savjetnik za infrastrukturu te gđa. Silvana Sorić ispred Hrvatskih cesta d.o.o. Na prijemu su prisustvovali i predstavnici županije, zamjenica župana Primorsko-goranske županije gđa. Marina Medarić, pročelnica Nada Milošević i ravnatelj županijske lučke uprave Crikvenica g. Mario Kružić.

Ministar Oleg Butković u petak je po prvi puta službeno posjetio Grad Crikvenicu u svojstvu ministra. Na sastanku s predstavnicima grada, županije i lučke uprave raspravljalo se o ključnim infrastrukturnim projektima od značaja za Grad Crikvenicu. Gradonačelnik Damir Rukavina, naglasio je kako je u nešto malo manje od godinu dana od strane države, Grad Crikvenica dobio oko 9.000.000,00 kuna što je iznimno važna pomoć. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za projekte izgradnje rotora Duga, zapadnog ulaza u Grad Crikvenicu popularno zvanog ˝uho˝ Duga i izgradnju lučice Podvorska izdvaja gotovo 6.600.000,00 kuna. Grad Crikvenica također izdvaja značajna sredstava za ove projekta. Za izgradnju rotora Duga Grad Crikvenice će izdvojiti 1.300.000,00 kuna, a za izgradnju lučice Podvorska 500.000,00 kuna.

Nakon sastanka, ministar je obišao gradilišta koja su u procesu gradnje. Gradilište kružnog toka na „Dugi“ u samom je vrhuncu te radovi nesmetano teku i projekt naočigled napreduje. Ministar je izrazio zadovoljstvo viđenim.