Gradonačelnik svečano uručio 51 ugovor o stipendiranju
Objavljeno: 28.12.2016.

Danas je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice gradonačelnik Damir Rukavina upriličio prijem i svečano uručio 51 ugovor o stipendiranju učenika i studenata s područja Grada Crikvenice.

Gradonačelnik je čestitao svim učenicima i studentima na izvrsnosti te istaknuo da učenici i studenti svojim iznimnim rezultatima iz godinu u godinu zadužuju grad, a ulaganjem u njih i njihovo obrazovanje ulaže se u bolje sutra.

Grad Crikvenica godišnje izdvaja gotovo 400.000 kuna za stipendije. Ove školske / akademske godine ukupno 51 učeniku / studentu dodijeljena je stipendija i to u iznosu od 500 kuna mjesečno za učenike i 800 kuna mjesečno za studente.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić istaknula je kako osim stipendija nadarenim i socijalno ugroženim nadarenim učenicima i studentima, Grad Crikvenica izdvaja značajna sredstva i ulaže izniman trud kako bi i na druge načine poticao izvrsnost mladih na području grada.

stipendisti urucivanje

Grad u suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol nagrađuje mlade kroz projekt poticanja poduzetničkom duha crikveničkih srednjoškolaca i to učenike trećeg i četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole dr. Antuna Barca. Projekt se provodi treću godinu za redom i iznimno je dobro prihvaćen među srednjoškolcima. Prvenstveno zbog teorijskih i praktičnih znanja kojima se potiče razvijanje poduzetničkog duha učenika, ali i zbog vrijednih novčanih nagrada kojima nagrađujemo najbolje.

Gradska nagrada Mlada nada usmjerena je na nagrađivanje učenika za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima znanja državne razine te na studente dobitnike dekanovih i rektorovih nagrada.

Posebna pozornost posvećuje se sportu pa se osim značajnih sredstava koja se ulažu u poticanje sporta, dodjeljuju sportske stipendije vrhunskim i vrsnim kategoriziranim sportašima.

Stipendisti Grada Crikvenice u školskoj / akademskoj godini 2016. / 2017., poredani abecednim redom, su:

stipendije 2016. 2017