Obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Crikvenice
Objavljeno: 02.01.2017.
Postupajući po odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o koncesijama, Grad Crikvenica sklopio je ugovor o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova s tvrtkom MLD – USLUGE d.o.o. iz Koprivnice na rok od 5 godina.
Sklapanju ugovora prethodio je postupak javnog natječaja te odluka Gradskog vijeća Grada Crikvenice. Isto je bilo potrebno obzirom da je ove godine istekao ugovor o koncesiji s koncesionarom koji je do sada obavljao predmetne poslove.
 
MLD-USLUGE d.o.o.
vl. Zvonimir Poljičak
mob: 098 942 8867; 099 251 3626
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

(d.o.o. za obavljanje dimnjačarskih poslova čišćenja i kontrole dimovodnih objekata i uređaja za loženje te ostale djelatnosti čišćenja zgrada i objekata - Koprivnica)
MLD – USLUGE d.o.o. tvrtka je koja se bavi obavljanjem dimnjačarskih poslova na širem području Koprivničko križevačke županije i Varaždinskom području i ima 17 zaposlenih djelatnika.
U našem okruženju tvrtka obavlja istovrsne poslova u Opatiji, na Viškovu, Njivice-Omišalj i Malinska-Dubašnica.
Tvrtka MLD-Usluge dostupna je na broju mobitela 099-251-3626 od 8 do 16 sati ( ponedjeljak – petak ) ili putem elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
dok je cjenik obavljanja dimnjačarskih poslova dostupan na internet stranici Grada Crikvenice www.crikvenica.hr

Skreće se pažnja građanima i poslovnim subjektima da je čišćenje dimnjaka kao redovita obveza utvrđena Zakonom o zaštiti od požara, naravno s ciljem sprečavanja nastanka i širenja požara te zaštite okoliša.

Odlukom Grada Crikvenice je stoga utvrđeno da vlasnici stambenih zgrada trebaju čistiti svoje dimnjake najmanje jednom godišnje.
Vlasnici poslovnih objekata trebaju čistiti dimnjake najmanje dvaput godišnje.

U razdoblju od 02.01. do 13.01.2017. godine koncesionar će vršiti redovito čišćenje dimnjaka.
Upućuje se poziv svima da koriste usluge u navedeno vrijeme.

Naime, postoji mogućnost i čišćenja dimnjaka u bilo koje drugo vrijeme, po narudžbi, međutim u tom slučaju se plaća dodatna naknada.

Upravni odjel za komunalni sustav,  prostorno uređenje, zaštitu okoliša i imovinu.