Vrijeme je za maškare u Crikvenici
Objavljeno: 04.01.2017.
Konačno je došlo vrijeme za najveselije dane u godini! Ljubitelji maškara svake godine s nestrpljenjem očekuju siječanj, mjesec rezerviran za tradicionalno maškarano ludilo.
Još malo pa kreću najbolje maškarane zabave, velike rasplesane povorke malih i velikih posjetitelja, originalne maske, tradicionalno pozdravljanje maškaranih grupa i udruga i još puno maškaranih iznenađenja. I na crikveničkoj se rivijeri s nestrpljenjem odbrojavaju dani.

Maškare 2017. u Crikvenici počinju 7. siječnja, a trajat će sve do 1. ožujka.

Prva je maškarana subota, 7. siječnja, pred nama. Na programu je već tradicionalno maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici, koje počinje u poslijepodnevnim satima, a najbolje vrijeme za dolazak je u 19 h. Tom će prilikom crikvenička grupa Matkovići ugostiti ostale maškarane grupe s područja grada, a njihovi će bubnjevi i pjesma unijeti radost u hladan zimski dan.

Maškare će na gradski ključ ipak pričekati još tjedan dana nakon toga, jer primopredaja gradskih ključeva iz ruku Gradonačelnika Grada Crikvenice i svečano podizanje maškarane zastave zakazani su za subotu, 14. siječnja, kada će svoja vrata otvoriti i Gradska sportska dvorana u Crikvenici, lokacija održavanja subotnjih maškaranih zabava. Već će prva od njih zasigurno biti sjajna, za što će se pobrinuti prva ovogodišnja glazbena gošća – Maja Šuput. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će u subotama što slijede moći plesati i pjevati do zore, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala poznata glazbena lica s hrvatske estrade, kao što su Jole, Jelena Rozga, Mladen Grdović i Marijan Ban.

Dvije tradicionalne maškarane povorke, Velika i Dječja, ujedinit će se u nedjelju, 29. siječnja. Povorke iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika i posjetitelja, koji uživaju u nesvakidašnjim prizorima i maštovitim maskama.

I ove će vam godine vaši domaćini za dobrodošlicu pripremiti posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane za vrijeme trajanja Maškara, ujedinjene pod nazivom "Vesela maškarana škrinjica", a popis se može pronaći na letku ili web stranici www.maskare.net.

Čitanje duhovite šentence će 1. ožujka podsjetiti na događanja u protekloj godini, potom će početi simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i loše dane u 2016. te će naposljetku biti spaljen, čime će završiti ovogodišnje maškare.

Ima li boljeg načina za zagrijati se u hladnim zimskim danima, i to u društvu tradicije?
Zapamtite recept: Maškare u Crikvenici, rok trajanja: do 1. ožujka 2017.
Uzbudljivo i veselo će biti i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, stoga svakako zavirite.
 
Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: "Ekskluziva" d.o.o. Rijeka i "Jadran" d.d. Crikvenica.
Generalni pokrovitelj: Grad Crikvenica
Pokrovitelji: "Eko-Murvica" d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, "Erste & Steiermärkische Bank" d.d., "Adrialin", Ožujsko pivo, "Pavlomir" d.o.o., Hotel "Marina" Selce, DC "Mihurić" Selce, "Marinero Tours", "Fizio Vita" d.o.o. i "Hyper dizajn" d.o.o.
Medijski pokrovitelji: Novi list, Večernji list i Radio otok Krk.
 
06