Crikvenica ugostila predstavu u čast Grada Heroja - Vukovara
Objavljeno: 13.02.2017.
U organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica i HVIDR-e Crikvenica, uz veliku podršku i pomoć braniteljskih udruga i branitelja, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice u petak, 10. veljače održana je prva hrvatska, edukativna i domoljubna, braniteljska glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji.
Do sada je izvedena 97 puta, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje crikveničke publike svih dobnih uzrasta.

Domaćin je bila OŠ Zvonka Cara, a sudjelovali su djeca i odrasli, članovi lokalnih kulturno umjetničkih društva. Time se predstavu oplemenjuje hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama. Nastupili su članovi KUD-ova Martin Matetić Jadranovo, Sloga Hreljin i Ilija Dorčić Novi Vinodolski, ženska klapa Sv. Jelena, dječji čitateljski klub Biblice, crikvenička Vukovarka Goranka Poslek i Trio Crikvenica te učenici OŠ Zvonka Cara PŠ Selce.

Ova je predstava zapravo vid borbe protiv omalovažavanja žrtve hrvatskih branitelja koji su svojom krvlju natapali sveto hrvatsko tlo i tako stvarali slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku te protiv zaborava Domovinskog rata.

Svrha joj je educirati publiku, a posebno mlade, o obrani grada Vukovara. Potresni prizori predstave kod mnogih su izazvali suze. Posebna svjedočanstva o obrani grada heroja s publikom su podijelila dvojica sudionika bitke za Vukovar, Damir Plavšić i Damir Markuš, autori knjiga Ne plači, moj dobri Anđele i ''58'' HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca.

Crikvenica je ugostila predstavu s izuzetnim poštovanjem prema Vukovaru, jer osim velikog broja branitelja koje je dao naš kraj, bila je utočište i drugi dom brojnim prognanicima s vukovarskog područja.

Zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić istaknuo je osobito zadovoljstvo promicanjem istine o Domovinskom ratu te dao podršku Grada budućim braniteljskim projektima.