Grad Crikvenica i Srednja škola dr. Antuna Barca financijski opismenjuju srednjoškolce
Objavljeno: 22.02.2017.
Treću godinu za redom Grad Crikvenica u suradnji sa srednjom školom dr. Antuna Barca i Poduzetničkim Centrom Vinodol provodi program razvijanja poduzetničkog duha kod crikveničkih srednjoškolaca.

U prve dvije godine provođenja programa uočen je veliki interes srednjoškolca za ovakav vid teorijske i praktične nastave, a kao rezultat ovog projekta učenici su izrađivali poslovne planove i investicijske studije. Najbolji među njima nagrađivani od strane Grada Crikvenice vrijednim novčanim nagradama.

Ove godine Grad se nastojao još više približiti srednjoškolcima i uvažavajući njihove želje i potrebe za usvajanje novih znanja odlučio organizirati drugi vid radionica i predavanja. Tako će se u petak 24. veljače u srednjoj školi dr. Antuna Barca u Crikvenici od 08:45 do 10:25 sati održati predavanje profesora sa Ekonomskog fakulteta Rijeka za učenike maturantskih razreda usmjerenja: ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar i opća gimnazija.

Predavanje će održati doc. dr. sc. Zoran Ježić, doc. dr. Ivana Tomas Žiković i doc. dr. Nikolina Dukić Samaržija koje će govoriti o financijskoj pismenosti. Docentica Tomas Žiković govorit će s aspekta poslovnih financija, dok će docentica Dukić Samaržija govoriti o osobnoj financijskoj pismenosti o čemu je provela i istraživanje. U predavanju će sudjelovati i bivša djelatnica škole Danijela Kružić (sada djelatnica Ekonomskog fakulteta) te Dorjana Dodić, bivša studentica koja je trenutno na stručnom osposobljavanju.

Predavanje će biti usmjereno na upoznavanje učenika sa financijskom pismenošću, mogućnostima financiranja vlastitog školovanja, no i na predstavljanje samog Ekonomskog fakulteta kako bi oni koji su se opredijelili za taj fakultet, ali i oni koji još nisu sigurni u svoj izbor mogli lakše odlučiti i vidjeti mogućnosti koje im pruža studiranje na Ekonomskom fakultetu.