U RTG ordinaciju u Crikvenici uloženo 1,6 milijuna kuna
Objavljeno: 02.03.2017.
Gradonačelnik Damir Rukavina prisustvovao je jučer svečanom predstavljanju novouređene rendgenske ordinacije u Domu zdravlja u Crikvenici.
Riječ je o investiciji vrijednoj 1,6 milijuna kuna. Novo uređena rendgenska ordinacija dobila je najsuvremeniji digitalni RTG uređaj marke Siemens vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna, dok je u samo uređenje prostora površine dvjestotinjak kvadrata uloženo 430 tisuća kuna. S obzirom da kroz ovaj tip ordinacije prođe i do 50 pacijenata na dan, ovako izdašno ulaganje itekako je opravdano.

Na ovaj način se pacijentima Crikvenice i šireg crikveničkog područja koji čine Novi Vinodolski i Vinodolska općina skratio put s obzirom da za isti takav pregled ne moraju ići u Rijeku već ga mogu obaviti u Crikvenici. Svečanosti su među ostalima nazočili i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, dojučerašnji ravnatelj Doma zdravlja PGŽ-a Boris Ritoša i novi ravnatelj dr. Vladimir Mozetić.Tim povodom gradonačelnik Damir Rukavina zahvalio je županu na dobroj suradnji u zajedničkim projektima Grada Crikvenice i Primorsko - goranske županije. Izrazio je zadovoljstvo ulaganjima županije u zdravstvo na području Grada Crikvenice osvrnuvši se na ulaganja u Thalassotherapiju i Dom zdravlja Crikvenica. Damir Rukavina iskoristio je priliku i uručio poklon gospodinu Borisu Ritoši povodom odlaska u mirovinu.Župan Zlatko Komadina obećao je i otvaranje specijalističkih ustanova širom županije kako bi se pacijentima omogućilo obavljanje pregleda bliže od Rijeke odnosno unutar svojih gradova i općina.