Crikvenica Cup 2017.​
Objavljeno: 12.06.2017.
Crikvenica Cup pokrenut je 2014. godine kao sportsko-turistički projekt u zemlji nogometa i gradu turizma.

Na prvom izdanju nastupilo je 20 ekipa, na drugom 40, na trećem 59, a na četvrtom izdanju nastupit će 88 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i BiH.

U samo četiri godine postali smo drugi po brojnosti nogometni turnir u Lijepoj našoj.

Na turniru su igrali Udinese, hrvatski prvoligaši Rijeka, Slaven Belupo, Istra 1961, a na četvrto izdanje na popis sudionika-prvoligaša upisuju se Hajduk i Osijek.

Ove godine nastupit će ekipe iz 17 hrvatskih županija, što govori da je turnir prepoznat širom domovine. Na četvrto izdanje stižu i tri slovenske ekipe. HNK Rijeka od početka dolazi na turnir. Ove godine s četiri ekipe. Svake godine poseban gost turnira je ekipa iz mjesta koje je svojim stradalništvom u Domovinskom ratu dalo poseban pečat u ratu za slobodu Hrvatske. Ove godine je to ekipa iz herojske Škabrnje. Turnir su osvajale ekipe HNK Rijeke, Istre 1961, Udinesea, Karlovca, Promotion Playa Zagreb, Save Strmec, sarajevskog Željezničara. Na turniru je u četiri izdanja nastupilo stotinjak klubova sa više od 200 ekipa.

Četvrto izdanja turnira održava se od 16-18. lipnja 2017. Svečano otvorenje turnira je u petak 16. lipnja u 14 sati, na Gradskom stadionu u Crikvenici, gdje se turnir i održava. Finalne utakmice igraju se u nedjelju poslije podne. Turnir se igra u konkurenciji U-9, U-10 i U-11.

Organizator turnira je Udruga Crikvenica Cup. Pokrovitelji Crikvenica Cupa su Grad Crikvenica, TZ Grada Crikvenice, i Jadran d.d. Suorganizatori: Nogomet event d.o.o. i TZ Grada Crikvenice.
www.crikvenicacup.com
fb stranica: Crikvenica Cup