Vikend u Crikvenici u znaku šaha
Objavljeno: 25.08.2017.
Vikend u Crikvenici rezerviran je za šah i to uz slavnog šahovskog velemajstora, Garija Kasparova koji je od subote, 26. kolovoza u Crikvenici.

Gospodin Kasparov u subotu će odigrati simultanku gdje će odmjeriti snage u šahu sa čak 15 ljudi istovremeno. Sve to moći ćete i izravno internetski pratiti, a za one koji ne žele biti u prvim redovima već mirno i udobno, na glavnom Trgu u Crikvenici, Trgu Stjepana Radića biti će veliki video ekran sa direktnim prijenosom simultanke.

U subotu u 18:00 sati u Muzeju Grada Crikvenice održat će se tiskovna konferencija na kojoj će sudjelovati šahovski velemajstor Gari Kasparov sa prevoditeljicom gospođom Sanjom Kunom, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te Zlatko Klarić kao predsjednik Fonda Gari Kasparov Adriatic na kojoj će biti potpisana i deklaracija o suradnji i tradicionalnom održavanju Međunarodnog šahovskog festivala za mlade „Adriatic Crikvenica“ te osnivanju šahovske akademije u obnovljenom prostoru Stare škole.

Nakon tiskovne konferencije, u 18:30 sati u Preradovićevoj ulici u centru Crikvenice očekuje se otvaranje simultanke riječima gradonačelnika Damira Rukavine i početak igre. Predviđeno vrijeme igranja je otprilike sat i pol vremena, no prije svega ovisi o sudionicima simultanke koji su iznenađenje. Nakon simultanke predviđeno je kratko druženje uz piće osvježenja i veliku šahovsku tortu.

U nedjelju je završnica ove lijepe šahovske priče, Međunarodnog šahovskog festivala 22.-27.08. u Crikvenici, završnim Blitz turnirom za sve uzraste koji će se održati u lapidariju hotela Kaštel te brojati preko 100 sudionika svih dobi. U turniru će sudjelovati i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina koji je i veliki ljubitelj šaha i šahovski majstor. U 11:00 sati se očekuje okupljanje sudionika turnira, a sam turnir će u 12:00 sati kratkim obraćanjem otvoriti Gari Kasparov.

Na kraju samog turnira, koji bi s obzirom na broj sudionika mogao potrajati najduže do 16:00 sati, biti će proglašen i onaj najbolji igrač koji dobiva vrijednu novčanu nagradu i zasigurno lijepe uspomene na 1. Međunarodni šahovski festival u Crikvenici.