Edukativno-promidžbenim programom obilježen predstojeći Dan policije
Objavljeno: 26.09.2017.
Uoči predstojećeg Dana policije, čiji je zaštitnik Sveti Mihovil i koji se obilježava upravo na taj dan, 29. rujna, danas je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici provedena policijska aktivnost edukativnog karaktera kako bi se građanima predstavio rad policije i suradnje s građanima i ostalim čimbenicima u društvenoj zajednici.

Na Trgu Stjepana Radića postavljen je informativni štand sa promidžbeno-edukativnim materijalima i dijelom tehničke opreme, a policijski službenici dopeljali su i službena vozila (kombi, automobile, motore). Neposrednim kontaktom službenika i građana prezentiralo se i korištenje policijske opreme i tehnike.

Centar Crikvenice odjekivao je danas vriskom i veselim dječjim smjehom, jer su u obilazak došli vrtićarci Dječjeg vrtića Radost te učenici OŠ Zvonka Cara i OŠ Vladimira Nazora. Bio je to za njih jedan novi i poseban doživljaj. Svi su htjeli ući u kombi, upaliti policijsku sirenu te sjesti na policijski motor i napraviti pokoju sliku za uspomenu.

Osim edukativno-promidžbenog zadatka, ova prezentacija imala je za svrhu i upoznati djecu i odrasle s radom policije te većinu čak i riješiti straha od policije. Uvijek iznova potrebno je reći djeci, a i odraslima kako se policiji mogu obratiti uvijek kada postoji neki problem i kako se policajaca ne trebaju bojati.

Kao i prethodnih godina, i ove godine, obilježavanje Dana policije prihvaćeno je s velikim oduševljenjem, naročito kod djece, a prekrasan sunčani dan pomogao je da obilježavanje Dana policije bude uspješno provedeno.