Potpisivanje dodatnih ugovora sa poduzetnicima
Objavljeno: 11.10.2017.
Grad Crikvenica nastoji raznim mjerama poticati poduzetništvo na području Grada pa su tako u kolovozu potpisani Ugovori o dodjeli nepovratnih potpora sa 22 poduzetnika.

Svake godine, interes za bespovratne potpore Grada Crikvenice raste te je ove godine zaprimljen veliki broj prijava. Potpune prijave koje su udovoljavale svim uvjetima poziva bile su na rezervnoj listi, a zbog ostatka sredstava iz prvog kruga dodjele sredstava, dobile su mogućnost primanja bespovratnih potpora i to čak njih šest.

Poduzetnicima je ukupno u kolovozu dodijeljeno 198.974,96 kuna, poljoprivrednicima 5.708,94 kune, a ribarima 28.808,82 kune. Ukupni dodijeljeni iznos je 233.492,72 kune što znači da je u Programu preostao iznos od 66.507,28 kuna koji je današnjim potpisivanjem Ugovora dodijeljen poduzetnicima koji su udovoljili uvjetima javnog poziva, a prema utvrđenom redoslijedu. Rok za dostavu dokumentacije je 30. studeni 2017. godine.

Poduzetnike je u ime Grada Crikvenice dočekala zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić koja je objasnila poduzetnicima proceduru oko dokumentacije koju moraju donijeti te se i sama zahvalila poduzetnicima što prate i koriste mjere Grada Crikvenice. Zamjenica Matošić je htjela i iz prve ruke čuti što poduzetnici misle o mjerama, hoće li im i koliko pomoći te imaju imaju li kakvih prijedloga za poboljšanje.

Poduzetnici su iskazali zadovoljstvo mjerama, lakoćom prijavljivanja i mogućnostima koje dobivaju te su već sada iskazali interes za takve i slične buduće potpore Grada Crikvenice.