Ministrica u Crikvenici svečano otvorila Mjesec hrvatske knjige
Objavljeno: 16.10.2017.
Grad Crikvenica i Gradska knjižnica Crikvenica bili su proteklog tjedna domaćini dvaju važnih kulturnih događanja.

Od 11. do 13. listopada u hotelu Omorika okupilo se dvjestotinjak knjižničara iz zemlje i inozemstva na 11. savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj "Mreža narodnih knjižnica - suradnja u razvoju digitalnih usluga i predstavljanju javnosti".

Tom je prilikom stručnoj javnosti predstavljena i digitalna zavičajna zbirka Gradske knjižnice Crikvenica pod nazivom Pikabit.

U petak, 13. listopada u OŠ Zvonka Cara svečano je otvoren ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. Na toj najznačajnijoj manifestaciji kojom se promiče knjiga i kultura čitanja nazočili su izaslanica premijera Andreja Plenkovića i ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić te predsjednica Organizacijskog i Programskog odbora MHK Višnja Cej, kao i mnogi drugi predstavnici javnog i kulturnog života.

Svečanom skupu knjižnicu domaćina predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica Irena Krmpotić. Djelatnost i povijest knjižnice prikazani su kraćim filmom dok su svi nazočni mogli uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem su sudjelovali: Dječji čitateljski klub Biblice s igrokazom "Selidba mačka Cara Edgara", Joso Butorac, Trio Crikvenica, Mauro Antić i mještanke Selca u izvornim selačkim nošnjama sa Selačkim kolom.

Po završetku programa ministrica je u društvu gradonačelnika Damira Rukavine, zamjenice Ivone Matošić, pročelnice Jasminke Citković i ravnateljice crikveničke knjižnice Irene Krmpotić obišla i novi prostor u Staroj školi čije je otvorenje odgođeno zbog nedavne poplave. Ministrica Obuljen Koržinek bila je vrlo zadovoljna viđenim i najavila je svoj dolazak na otvorenje novoga prostora knjižnice.