Crikvenici odobreno 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju školske sportske dvorane OŠ Zvonka Cara
Objavljeno: 24.10.2017.
Gradu Crikvenici je odobreno sufinanciranje projekta izgradnje školske sportske dvorane u sklopu OŠ Zvonka Cara u iznosu od 2 milijuna kuna na temelju uspješne prijave na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i Fondova Europske unije.

Projekt izgradnje školske sportske dvorane je u tijeku, a radovi su planirani u iznosu od oko 15 milijuna kuna i oko pola milijuna kuna za opremu.

Sportska dvorana u sklopu OŠ Zvonka Cara koristit će se prvenstveno za potrebe učenika te škole, odnosno za održavanje nastave tjelesnog odgoja i sportskih manifestacija. Njezinom izgradnjom povećat će se pedagoški standardi, a moći će je koristiti i sportske udruge u vrijeme izvanškolske nastave. Time će se rasteretiti Gradska sportska dvorana i omogućiti njena veća tržišna iskorištenost.

Objekt sportske dvorane s tribinama i galerijom zauzimat će površinu od oko 1,5 tisuća m2. U galeriji će se nalaziti svlačionice sa sanitarijama i praonicama, kabinet za učitelja tjelesnog odgoja, jedna učionica i spremište. Radovi se planiraju završiti do kraja proljeća 2018.godine.