Potpisan povijesni dokument između tri lokalne jedinice
Objavljeno: 06.11.2017.
Čelnici triju lokalnih jedinica i komunalnih društava Žrnovnica i Murvica potpisali su u četvrtak, 02. studenog pismo namjere i ugovor o suradnji vezan uz projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“.

Dokumenti su potpisani u Gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom u kojoj je potpisan najveći povijesni dokument toga kraja – Vinodolski zakon.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić potpisali su pismo namjere i ugovor o suradnji vezan uz 350 milijuna kuna vrijedan projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda – Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“.

Među potpisnicima su bili i direktori komunalnih trgovačkih društava, novljanske Žrnovnice – Igor Uremović i crikveničke Murvice – Jevgenij Prpić, a potpisivanje dokumenata bio je i posljednji obvezan čin prije aplikacije projekta.

Direktor KTD Vodovod Žrnovnica, Igor Uremović na samom je početku kazao nekoliko financijskih i tehničkih podataka vezanih uz sam projekta. Tako se projekt od 350 milijuna kuna pripremao dvije i pol godine, a za njega će Europski kohezijski fond izdvojiti 251 milijun kuna, država otprilike 80 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave otprilike 30 milijuna kuna. Istovremeno, u pripremi je i druga faza projekta, teška 120 milijuna kuna, a odnosi se na pokrivanje mjesta Klenovica, Jadranovo i Vinodolska općina.

Oba gradonačelnika, načelnik i direktori komunalnih poduzeća istaknuli su izrazito dobru suradnju i na ostalim projektima te zadovoljstvo ovim povijesnim projektom koji dosada nije zabilježen na crikveničko-novljanskom području.