Bliži se CIHT konferencija 2017. u Crikvenici (16. - 17. studenoga 2017.)
Objavljeno: 06.11.2017.

Za desetak će dana Rivijera Crikvenica, koja je nedavno na Danima hrvatskog turizma proglašena najuspješnijom ovogodišnjom destinacijom zdravlja u Hrvatskoj, biti domaćin međunarodne konferencije posvećene zdravstvenom turizmu.

Naime, u Hotelu "Omorika" u Crikvenici će se 16. i 17. studenoga 2017. već petu godinu zaredom održavati Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT), konferencija čiji je organizator Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori Thalassotherapia Crikvenica i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. I ove su je godine podržali uvaženi pokrovitelji i sponzori: Predsjednica Republike Hrvatske, gđa
Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, "Jadran" d.d. Crikvenica i virtualno 360.hr.
CIHT konferencija će na jednome mjestu okupiti ugledne i cijenjene domaće i strane predavače i sudionike iz područja medicine i gospodarstva, prije svega turizma. Osim predavača iz Hrvatske, svoja će vrijedna znanja i iskustva sa sudionicima konferencije podijeliti i stručnjaci iz SAD-a, Kine, Ukrajine, Poljske, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Njemačke.

Svečano je otvorenje 16. studenoga u 9 h, a u uvodnome će dijelu, nakon pozdravnih govora, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić predstaviti najbolju destinaciju zdravlja u Hrvatskoj. Prvi je dan konferencije podijeljen u četiri cjeline, a ove godine po prvi put jedna od njih neće sadržavati klasična izlaganja, nego se organizira okrugli stol na temu "Zdravstveni turizam – jučer, danas, sutra". U navedenoj će raspravi sudjelovati Gari Cappelli, ministar turizma, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Denis Kovačić, zamjenik ministra zdravstva, Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera te Željko Miljanić, osnivač, većinski vlasnik i direktor Poliklinike "Rident".

Sudionike očekuju brojna zanimljiva izlaganja, koja obuhvaćaju raznovrsne i edukativne teme, kao što su respiratorna rehabilitacija, iskustva i očekivanja pacijenata iz SAD-a, različiti modeli i izvori financiranja u zdravstvenom turizmu, kako povećati profit putem upoznavanja pacijenata, kako zadovoljan pacijent postaje najbolji promotor, integrativna medicina kao strateški važna prilika za našu županiju i tradicionalnu kinesku medicinu te brojne druge.

Drugi je dan, 17. studenoga, rezerviran za obilazak zdravstvenih institucija na području Kvarnera.

Sudjelovanje na konferenciji CIHT 2017. je besplatno, a prijave još traju, i to isključivo putem internetske stranice: http://ciht.com.hr/registration-form/, na kojoj se, kao i na Facebook stranici CIHT Conference Crikvenica Croatia, redovito mogu pratiti i sve novosti.