Najava: IV. Međunarodni arheološki kolokvij
Objavljeno: 07.11.2017.
Crikvenica je po četvrti puta domaćin Međunarodnog arheološkog kolokvija, znanstvenog i stručnog okupljanja na kojemu se predstavljaju najnovije spoznaje i rezultati istraživanja s područja antičkog gospodarstva i trgovine, s naglaskom na keramičarsku i staklarsku proizvodnju.
Otkriće rimske keramičarske radionice s prostora Ad turresa u Crikvenici je bila povod organizatorima - Institutu za arheologiju, Muzeju Grada Crikvenici i Gradu Crikvenici za pokretanje znanstvenog skupa koji se od 2008. svaku treću godinu odvija u našem gradu. Na ovogodišnjem kolokviju održat će se 70-ak izlaganja u obliku predavanja i postera koje su pripremili kolege iz Hrvatske i inozemstva. Rezultati rada svakog skupa objavljuju se u zbornicima, a ove će se godine promovirati treće izdanje.

Muzej Grada Crikvenice i Grad Crikvenica potičući rad kolokvija prate znanstvene i stručne interese želeći pridonijeti popularizaciji iznimnog lokaliteta keramičarske radionice u Crikvenici.

Skup je otvoren za javnost stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se slobodno pridruže 8. i 9. studenoga 2017. u kongresnoj dvorani hotela Vila Ružica.

Program kolokvija i knjigu sažetaka možete pronaći na www.mgc.hr