Susret župana s gradonačelnicima i načelnicima
Objavljeno: 13.11.2017.
Grad Crikvenica, 06. i 07. studenog bio je domaćin 1. susreta načelnika i gradonačelnika s područja Primorsko-goranske županije u ovom mandatu, a dvodnevni susret započeo je u hotelu Omorika predstavljanjem grada domaćina.

Svima prisutnima obratio se gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, izrazio posebno zadovoljstvo što je baš Grad Crikvenica domaćin ovog susreta te je kroz kratku prezentaciju predstavljen grad. Nazočnima se obratio i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te zaželio dobrodošlicu svima, a naročito novoizabranim gradonačelnicima i načelnicima, njih čak 16.

Pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan naglasio je da Županija jedinicama lokalne samouprave pomaže pri odabiru projekata, a kasnije i u njihovoj provedbi. Predsjednik Uprave Ekoplusa Josip Dedić najavio je da će se od početka sljedećeg mjeseca glomazni komunalni otpad, kao i građevinski otpad, početi odlagati na CZGO Marišćina. Također je istaknuto da gradovi i općine hitno moraju organizirati prijevoz otpada, kao i svoja reciklažna dvorišta i transfer stanice.

Na programu drugog dana susreta bile su prezentacije planova za budućnost Zračne luke Rijeka, javnozdravstvenih investicija, Zdravstvenog godišnjaka PGŽ i projekta "Dobri ljudi djeci Hrvatske", a zatim posjet Thalassotherapiji Crikvenica.

Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić i župan Zlatko Komadina pozvali su načelnike i gradonačelnike cijele županije da se priključe sufinanciranju udruženog oglašavanja za riječki aerodrom sukladno visini svog proračuna. Ove godine Hrvatska turistička zajednica podiže prag svog ulaganja na 6 milijuna kuna, a od Županije, gradova i općina te lokalnih turističkih zajednica očekuje se da osiguraju dodatnih 6 milijuna kuna.

Ravnatelj KBC-a Davor Štimac govorio je o razvoju riječke bolnice, koja bi uskoro trebala dobiti novi hitni trakt na Sušaku, potom 2020. novu bolnicu za majku i dijete. 2023. godine planira se i preseljenje cijelog riječkog lokaliteta. Ipak, dotada treba ulagati sve u postojeće objekte kako bi se korisnima mogla pružiti adekvatna skrb.