Najava: Izložba MELINDE KOSTELAC u Gradskoj galeriji Crikvenica
Objavljeno: 15.11.2017.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Hortikulturna stanja Melinde Kostelac koju će otvoriti povjesničar umjetnosti Ervin Dubrović. Subota, 18. studenog 2017. u 18 sati Gradska galerija Crikvenica, Frankopanska 6 .

Izložba ostaje otvorena do 2. prosinca i može se razgledati10-13 i 17-20 sati svakodnevno osim nedjelje.

„Tu negdje, rastao je međupovijesni prostor, kao procijep jedne kulture života utemeljene samo na bankrotu istina i uspomena.“

Melinda Kostelac rođena je u Rijeci 1968. godine. Diplomirala je kao profesor likovne kulture 1996. godine na Odsjeku za likovne umjetnosti Pedagoškog fakulteta u Rijeci specijalizirajući medij grafike u klasi Josipa Butkovića. Na poslijediplomskom studiju grafike Akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani 2005. godine stekla je titulu magistra umjetnosti u klasi Lojze Logara. Status samostalnog umjetnika stekla je 2002. godine. Doktorantica je poslijediplomskog doktorskog studija grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Dubravke Babić.

Bilježi brojna skupna i samostalna izlaganja u Hrvatskoj i inozemstvu, te je više puta nagrađivana za područje grafike. Autorica je raznih publikacija na području povijesnokulturne baštine Opatije i Liburnije čime je postala laureatom  godišnje nagrade za područje kulture grada Opatije 2011. godine za umjetnost i publikacije. Angažirana je na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci kao prodekanica za nastavu, studije i studentska pitanja,  u umjetničko-nastavnom zvanju docenta. Živi u Opatiji.