Međunarodni dan obitelji
Objavljeno: 15.05.2018.
Društvo Naša djeca već drugo desetljeće obilježava MEĐUNARODNI DAN OBITELJI s djecom našega grada i njihovim roditeljima.

Tijekom proteklih godina Dan obitelji obilježavali smo na razne načine s učenicima osnovnih škola i  djecom vrtića uz roštilj, sportske igre, likovne radionice zajedno s roditeljima na raznim prostorima u Selcu, Crikvenici, Dramlju, Jadranovu, Rajskim livadama, plaži, Macelu itd.

Kao i svake godine ovu akciju Društvo Naša djeca organizira s djecom  i roditeljima u pratnji koja se nalaze na liječenju Dječjeg odjela Thalassotherapie, s djecom i roditeljima s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom grada Crikvenice, Općine Vinodolske i grada Novog Vinodolskog, s posebnom grupom djece Dječjeg vrtića Radost Crikvenica i njihovim roditeljima, s djecom Dječjeg foruma Ventula Društva Naša djeca i njihovim roditeljima te s djecom koja su smještena u poludnevnom boravku Centra Izvor Selce s roditeljima.
Ujedno molimo voditelje, odgajatelje, ravnatelje, medicinske sestre, tajnike, predsjednike i sve ostale vezane uz gore navedenu djecu da nam se pridruže.
 
Susret organiziramo  20. svibnja 2018. godine s polaskom u 9.00 sati s Vele palade,  brodom SFERA. Očekujemo cca 150 sudionika, roditelja, nona, nonića i djece, učitelja, odgajatelja, medicinskog osoblja i svih ljudi dobre volje koji vole i rade za djecu.
 
Djecu s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom (njih 21) darivat ćemo poklon bonom u vrijednosti 150,00 kn, a sve ostale sudionike sokom i slatkišima. Za sve sudionike tete Dječjeg vrtića Radost i Centra Izvor Selce ispeku svake godine kolače na zadovoljstvo svih sudionika.  
 
Vrlo je važno naglasiti da se Međunarodni Dan obitelji obilježava u cijelom svijetu kojeg je ustanovila Glavna Skupština UN 1993. godine uz preporuku da se takav Dan održava svake godine 15. svibnja i da postane tradicija posvećena svim obiteljima u svijetu. Svojom novom Rezolucijom 2002 god. glavna Skupština UN pozvala je sve države svijeta da tim povodom održavaju susrete obitelji da pripremaju programe i druge sadržaje na svim razinama posebno u lokalnim zajednicama. Obilježavanjem tog dana svake godine se želi naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obiteljima kao osnovnoj društvenoj zajednici širom svijeta.

Cilj je trajan i želi se potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji,
pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja, prikazati solidarnost u potrazi i u rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji. Poticajnim ciljevima želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su zajedništvo, tolerancija, demokracija i svjetski mir počinju izgrađivati u obiteljima znamo da je svaka obitelj čimbenik i korisnik društvenog razvitka i napretka.
 
Dan obitelji posebno organiziramo s osmašima na plaži zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini kada se opraštaju od osnovne škole i Društva Naša djeca koje je planiralo njihovo slobodno vrijeme raznim sadržajima. Na plaži će učenici  imati organizirano sportsko natjecanje na kopnu i moru od 08.00 do 12.00 sati pod vodstvom stručnih osoba osnovnih škola, a DND će ih nagraditi toplim sendvičima i sokom. U ovom druženju očekujemo cca 110 sudionika.
 
Ovu našu hvale vrijednu akciju ne bi mogli realizirati bez glavnog sponzora GRADA CRIKVENICE i MARINERO TOURSA u kojoj ćemo uz druženje, pjesmu i smijeh uživati svi skupa. Koristimo priliku da im se najsrdačnije zahvalimo u ime svih nas, a najviše naše djece radi kojih smo tu. Hvala im što nam pružaju podršku uvažavanju obiteljskog života  da organiziramo ovo lijepo druženje  koje djeca s nestrpljenjem svake godine očekuju.
 
Obilježite Međunarodni dan obitelji s nama, dođite i pridružite nam se svi koji volite djecu pripremimo im zajedno druženje za pamćenje.