Projekt biciklom po Rivijeri Crikvenica dobio financijsku potporu Ministarstva turizma
Objavljeno: 15.05.2018.
Grad Crikvenica je prošle godine projekt razvoja cikloturističke infrastrukture prijavio na Javni poziv Ministarstva turizma koje je projektu dodijelilo 240.000,00 kn bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma.

Prijavljena vrijednost projekta je nešto manja od 700.000 kn. Projektom se financira kapitalno ulaganje u javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma na području Rivijere Crikvenice - postavljanje javne infrastrukture za iznajmljivanje električnih bicikala na četiri lokacije (po jedna u Selcu, Crikvenici, Dramlju i Jadranovu) te će se osigurati svi potrebni preduvjeti za uspostavu sustava automatskog iznajmljivanja bicikala.

Bicikli će se na četiri lokacije moći iznajmiti samostalnim uzimanjem i vraćanjem, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Električne bicikle nabavit će Grad Crikvenica sredstvima iz Gradskog proračuna.

Cikloturizam je prepoznat kao turistički proizvod s velikim potencijalom na području cijele Primorsko-goranske županije. Imajući u vidu svjetske trendove i sve veću popularnost razgledavanja destinacija biciklom, projekt je od velikog značaja za našu destinaciju jer omogućuje proširenje turističke ponude i jačanje cikloturizma na našem području te doprinosi održivoj mobilnosti. Nova usluga iznajmljivanja bicikala doprinijet će i rješavanju problema s kojim se Rivijera Crikvenica susreće svake turističke sezone - velike prometne gužve i nedostatak parkirnih mjesta.

Korištenjem električnih bicikala čuvamo okoliš, promičemo zdrav način života i smanjujemo upotrebu automobila - stoga pozivamo sve građane i goste da svoje automobile ostave parkirane te da radije koriste bicikle kojim će svakako bolje doživjeti ljepote naše destinacije.